≫ 

Žena rodila pijanu bebu: Nesavesna majka opijala se kod kuće, pa otišla na porođaj

Doktorima nije mogla da kaže ni koliko je popila

  • 4

Žena (35) iz Litvanije rodila je bebu koja je u svom organizmu imala toliko alkohola da je njeno zdravlje ozbiljno narušeno.

Majka, za koju doktori kažu da je bila pijana tokom porođaja, pila je kod kuće, ali nije mogla da im kaže koliko je popila.

Neonatolog Natalia Grigorieva rekla je da je devojčica rođena sa 2,5 kilograma i izgledala je dobro, ali da je teško reći šta će ubuduće biti sa njom.

Doktori su rekli da je beba imala više alkohola u svom sistemu od onoga što se smatra teškim stanjem intoksikacije kod odrasle osobe, uzrokujući moguće probleme sa funkcijom srca i disanjem.

Za majku se navodi da je stabilna, ali beba će možda morati da ostane u bolnici neko vreme, pa čak i nedeljama, dok alkohol ne napusti organizam novorođenčeta.

Protiv nesavesne žene biće pokrenuti određeni postupci.

Litvanija je zabranila reklamiranje alkohola i podigla je starosnu dob za uzimanje alkohola sa 18 na 20 godina, sa ciljem da se obuzda potrošnja u jednoj od nacija koje najviše piju na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    19. april 2019 | 17:08

    I neka nekon kaze da ce ova biti normalan rodite?!

  • EL...

    19. april 2019 | 20:06

    Jadno dete , urođeni alkoholčar ! Daj Bože da joj srce , jetra i bubrezi ne otkažu !? Inače ta mala ne bi smela ni lek u kome ima alkohola da uzme ... Tu majku monstruma treba lincovati !

  • Vreme

    19. april 2019 | 17:09

    Guba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA