≫ 

Prva fotografija 7 terorista koji su ubili 321 osobu na Šri Lanki: Osveta za Novi Zeland krvavo je plaćena (FOTO)

Sedam fanatika pokrilo je svoja lica, ali je teroristička grupa ranije imenovala bombardere

  • 6

Amaq medijska agenicja objavila je sliku na kojoj se navodno nalazi glavni organizator terorističkog napada na Šri Lanku Zahran Hašim sa još sedmoricom muškaraca, čija su lica skrivena, a koji su izneli samo bombardovanje.

Amaq, koji je zapravo glavni medij Islamske države, koja je priznala odgovornost za ovaj napad, tvrdi da slika pokazuje ekstremnog klerika Zahrana Hašima, koji je identifikovan kao čovek koji je isplanirao napad.

Sedam fanatika pokrilo je svoja lica, ali je teroristička grupa ranije imenovala bombardere: Abu Ubajada, Abu al-Muktar, Abu Kalil, Abu al-Baraa, Albu Muhamad i Abu Abudalah.

Svi oni na slici stoje ispred ISIS zastave. U napadu na nekoliko hotela i crkava na Šri Lanki u nedelju, koju su izveli ovi teroristi stradala je 321 osoba i zbrisane su porodice.

Stradale su čitave porodice Foto: Tanjug/AP

Prvi rezultati istrage pokazali su da su samoubilački napadi na crkve i hotele za Uskrs na Šri Lanki osveta za pokolj na Novom Zelandu pre više od mesec dana. Ovu informaciju objavio je ministar obrane.

VIDEO: Mrtvi Hrišćani i dalje leže po ruševanam crkava u Šri lanki

(Telegraf.r/The Sun)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Павле

    23. april 2019 | 19:46

    Очекивано је било да ће се осветити, нека је лака земља настрсдалима

  • inostranac

    23. april 2019 | 21:56

    gadim se ovakvih gamadi, terorizam nema veru! Nazalost oni sebe nazvivaju Kako nazivaju, niti jedna vera ne poziva na nasilje i masovna ubistva i slicno i to u ime boga! Nazalost uvek ce bit ovakvih ekstremista koji vere nemaju niti malo mozga u glavi! Saucesce porodicama poginulih!

  • Petar.ns.66

    23. april 2019 | 21:28

    Koliko siptara medju tih 7?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA