Počela rekonstrukcija katedrale Notr Dam: Prvo idu bezbednosni radovi, u pomoć priskaču i profesionalni planinari (VIDEO)

Obavljaju se bezbednosni radovi i konsolidacija oko katedrale

  • 1

Prvi radovi na rekonstrukciji katedrale Notr Dam su počeli! Obavljaju se bezbednosni radovi i konsolidacija oko katedrale.

U pomoć su priskočili i profesionalni planinari koji su bili angažovani da instaliraju sintetičke, vodootporne pokrivače preko izgorelih delova, da se ne bi oštetili još više pod naletima kiše i oluje.

U požaru koji je izbio u noći 15. aprila uništeni su jedna kula pariske katedrale, krov i oštećena unutrašnjost.

Francuski predsednik Emanuel Makron naveo je da će za rekonstrukciji biti potrebno pet godina, dok su stručnjaci ocenili da obnova Nort Dama može da potraje i 15 godina.

Francuska ambasada zahvalila se vladi Srbije na “značajnom doprinosu” za obnovu katedrale Notr Dam teško oštećene u velikom požaru 15. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iskopaćevasBILIPITON

    23. april 2019 | 23:46

    Bolje milion koji su poklonili neprijateljima iz Francuske da su dali Fmp-u da dovede nova pojačanja za Evroligu gde će biti max 15 kao i do sada.Zanemariću najveći uspeh 76' na šljaci u Titovoj Evroligi hahahaha top 16

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA