Putin se oglasio povodom pobede komičara u Ukrajini: "Ovo je apsolutni neuspeh Porošenkove politike"

Ruski predsednik prokomentarisao je pobedu komičara na predsedničkim izborima u Ukrajini, kaže da je to dokaz neuspeha Petra Porošenka.

  • 2

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je rezultat ukrajinskih predsedničkih izbora dokaz krajnjeg neuspeha politike odlazećeg predsednika Petra Porošenka.

- Postoji li nešto o čemu ja treba da sudim? To je apsolutni neuspeh politike Porošenka - rekao je Putin medijima u Vladivostoku.

On je posle razgovora s liderom Severne Koreje Kim Džong Unom govorio detaljnije o mogućim narednim potezima novog predsednika, preneo je TASS.

- Siguran sam da nove vlasti u Ukrajini ne mogu, a da ne budu svesne toga. I oni su svesni. Ostaje da se vidi koje će korake preduzeti novi predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski. Razumevanje je jedna stvar, dok je građenje realističke politike koja zadovoljava interese ljudi nešto sasvim drugo - dodao je Putin.

Putin veruje da će odnosi između Moskve i Kijeva zavisiti od politike novog rukovodstva.

- Mi želimo i spremni smo da obnovimo odnose u potpunosti, ali mi to ne možemo da uradimo jednostrano - rekao je Putin.

On je naveo da nije imao nameru da provocira vlasti u Kijevu potpisivanjem dekreta o jednostavnijim pravilima za davanje ruskog državljanstva stanovnicima ukrajinskih oblasti u Lugansku i Donjecku.

- Mi, uključujući i mene, veoma smo daleko od provociranja bilo koga. Pitanje koje se odnosi na pasoše je čisto humanitarno - zaključio je ruski predsednik.

VIDEO: Zapad strepi od ovog rukovanja i sastanka

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    25. april 2019 | 15:42

    Bravo Puto spasioce sveta od zla!!!

  • Milorad Vujicic

    26. april 2019 | 08:40

    Bojim se da novi predsednik Ukrajine nije nista drugo nego jos jedna ruka zapada.Da bi pridobili narod morali su promjeniti porosenka sa novim,i novim obecanjima.Agonija se samo nastavlja i mozda cak produbljuje.Narod Ukrajine u vecini je izigran manipulacijama i pritiskom manjine.Zapad nije i nema dobre namjere za Ukrajinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA