Najgori zločin iz mržnje u poslednjih 25 godina: Vezao crnca lancima i vukao ga 5 kilometara, a pre smrtne kazne poslao je ovu poruku (FOTO) (VIDEO)

Zločin se dogodio 7. jula 1998. godine

  • 1

Džon Vilijam King (44) pogubljen je u sredu u Teksasu. Osuđen je na smrtnu kaznu, jer je lancima vezao Džejmsa Bajrda Džuniora, Afroamerikaca, potom ga zakačio za auto i vukao skoro pet kilometara izolovanim putem u šumi u okolini Džaspera u Teksasu, sve dok muškarac nije umro.

Ovaj zločin smatra se jednim od najgorih zločina iz mržnje u SAD u poslednjih 25 godina, a King je pogubljen smrtonosmom injekcijom.

King nije imao poslednje reči, ali je njegov advokat kratko pročitao saopštenje koje je osuđeni uputio javnosti.

Foto: Tanjug/AP

- Smrtna kazna: Oni bez kapitala dobijaju kaznu - naveo je on. Zločin se dogodio 7. jula 1998. godine. 

Istraga je utvrdila da je nesrećni muškarac bio živ barem tri kilometra, pre nego što mu je telo doslovno rastrgnuto na komade, prenosi ABC njuz.

King je otvoreni rasista, što dokazuje i tetovaža koju ima na telu - prizor crnca kako visi sa drveta sa omčom oko vrata.

Foto: Tanjug/AP

Od početka suđenja tvrdio je da je napustio svoje saučesnike pre nego što je Bajrd umro. Takođe, tvrdio je i da to nije zločin iz mržnje već da je kupoprodaja pošla po zlu.

Jedan saučesnik Lorens Rasel Bruer već je optužen na smrt i pogubljen 2011. Treći optuženik Šon Alen Beri osuđen je na doživotni zatvor.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    25. april 2019 | 16:08

    Saućešce familiji . Tako su se i ustaše iživljavali nad Srbima , a amerikanci su gledali ! Zar to nije za osudu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA