≫ 

Džihadista sa Kosova izašao iz zatvora pa zapretio: "Posle Šri Lanke, napašćemo ove gradove"

Osnovni sud u Prištini 23. januara 2015. godine osudio je Fitima Ladrovcija zbog učešća u terorističkim grupama i za još dva dela nezakonitog posedovanja oružja

  • 13

Kosovski džihadista Fitim Ladrovci, za tri i po godine koje je proveo u zatvoru, nije pokazao kajanje za organizovanje i učešće u terorističkim grupama ISIS-a i Al-Nusra.

Naprotiv, nakon što je izdržao kaznu, i od kako se nalazi na slobodi, pokazao je da nije promenio svoja uverenja o ratu u Siriji.

Fitim Ladrovci obradovao se nedavnim terorističkim napadima u crkvama na Šri Lanki u kojima je poginulo najmanje 359 ljudi, uključujući 45 dece.

Kosovski džihadista je upozorio na druge terorističke napade u Parizu, Londonu, Vašingtonu i Njujorku.

- Uz pomoć Alaha, sinovi Umeta napali su tamo gde najviše boli, u crkvama i hotelima na Šri Lanki, a sutra će opet napasti, ali ovaj put u Parizu, Londonu, Vašingtonu, Njujorku. Stoga čekajte, jer i mi čekamo vas - rekao je.

Fitim Ladrovci je takođe rekao da ISIS neće biti eliminisan.

- Kada Alahovi neprijatelji čine tragične masakre u Mosulu, Raku, Sirtu, Maraviju, Baguzu i drugim muslimanskim gradovima, oni misle da mudžahedini ne mogu da opstanu dugo i preuzimanjem kampova i gradova misle da su pobednici u ratu između dobrog i lošeg. Mislili su da će ugasiti džihad, mislili su da će se ubijanjem muškaraca, dece i žena, skinuti sa vrata "Akide Al Welas i Beraas". Malo oni znaju!!! - rekao je on.

Ladrovci je rekao da je svaki musliman projekat za džihad u budućnosti.

- Akida kalifat je u našim srcima i umovima, u stvarnosti smo svuda, svaki musliman je projekat za džihad u budućnosti. Alah je obećao da će džihad opstati do poslednjeg sata, a mi verujemo u Alaha - rekao je Fitim Ladrovci.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Osnovni sud u Prištini 23. januara 2015. godine osudio je Fitima Ladrovcija na pet godina zatvora zbog učešća u terorističkim grupama i za još dva dela nezakonitog posedovanja oružja.

Nakon šest meseci, 3. jula te godine, Apelacioni sud je smanjio kaznu zatvora sa pet na tri  i po godine.

Specijalno tužilaštvo Kosova optužilo je Fitima Ladrovcija da je nekoliko puta putovao u Siriju tokom 2013. i 2014. godine kako bi se pridružio terorističkim organizacijama ISIS i Al-Nusra.

- Optuženi Fitim Ladrovci pod pseudonimom Fita 8. decembra 2013. otputovao je u Istanbul sa aerodroma Adem Jašari u Prištini, odakle je otišao u grad, u blizini Alepa u Siriji, gde se pridružio terorističkim organizacijama ISIS i Al-Nusra - navodi se u optužnici.

Prvi put je Ladrovci otišao u Siriju u kojoj je učestvovao u građanskom ratu, gde je ostao do 28. decembra 2013. godine, da bi se ponovo avionom vratio na Slatinu.

Tužilaštvo je takođe opisalo kako je Ladrovci putovao u Siriju.

- Petnaestog (15.) maja 2014. godine, avionom preko Podgorice putovao je u Istanbul, gde je nakon tri dana stigao u sirijski grad Sterešin, i tamo je s namerom pristupio terorističkoj organizaciji ISIS, gde je ostao do 9. oktobra 2014 - stoji u optužnici.

U optužnici je navedeno i da se Ladrovci 15. oktobra 2014. godine ponovo vratio na Kosovo avionom koji je sleteo na aerodrom Adem Jašari.

Video: Horor u Šri Lanci se nastavlja na Uskrs, sedma eksplozija

(Telegraf.rs/Insajderi)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurtalija

    26. april 2019 | 19:42

    Ja bi tebi teroristo preporucio da SE ukokas i da ides u raj kod tvoga alaha nemoj da te drugi ukokaju pa da po tebi jos gaze

  • Volite se ljudi

    26. april 2019 | 16:48

    Kakva je to vera koja propagira ubistvo kao Božju volju?! Ja znam muslimane koji kažu da Muhamed propoveda ljubav, a ovi ISIS-ovci su takođe muslimani pa me to zbunjuje.

  • Mihailović

    26. april 2019 | 16:40

    Kad su ratovali protiv Srbije onda im ameri bili saveznici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA