Prve reči danskog milijardera koji je izgubio troje dece u terorističkom napadu na Šri Lanki

Na komemoraciji u čast poginulima održanoj u danskom gradu Brandeu okupljenima je pročitana poruka danskog milijardera

  • 3

Danski milijarder Anders Holč Povlsen (46), koji je u terorističkom napadu u Šri Lanki izgubio troje od svoje četvoro dece, poručio je da je gubitak s kojim je njegova porodica suočena potpuno nepojmljiv, ali našao je i snage da zahvali svima koji su njemu i supruzi pružali podršku ovih dana.

Vlasnik kompanije "Bestseller" i najveći deoničar britanske onlajn prodavnice "ASOS" potvrdio je nakon krvavih napada na katolički Uskrs da su poginuli njegov sin Alfred i njegove kćeri Alma i Agnes. Treća kći Astrid preživela je napad, dok je sam milijarder povređen, prenosi "Jutarnji list".

Na komemoraciji u čast poginulima održanoj u danskom gradu Brandeu okupljenima je pročitana poruka danskog milijardera.

- Gubitak naše voljene dece je potpuno nepojmljiv. Okruženi brojnim dragim ljudima, bliskim prijateljima, talentovanim kolegama i našom porodicom zajedno ćemo prebroditi ovo teško razdoblje. Zahvalni smo na humanosti koju ste pokazali i danas u Brandeu, ne samo za naše porodice i decu, nego i za sve žrtve tog okrutnog zločina na Šri Lanki - preneo je Povlsenove reči pred 700 ljudi pastor Arne Holst-Larsen.

Stanovnici Brandea okupili su se na gradskom trgu, zapalili sveće, pevali pjesme i molili u spomen na ubijene članove njihove zajednice.

Foto: Bestseller.com, Instagram/almashpovlsen

Komemoracije su održane i u Arhusu, Kopenhagenu i Odenseu.

Povlsen je s porodicom odseo u hotelu "Šangri La" u Kolombu, glavnom gradu Šri Lanke, koji je bio jedan od meta bombaša samoubica.

Danas je potvrđeno da je jedan od napadača koji se razneo u hotelu vođa ekstremističke grupe. Radikalni propovednik Zahran Hašim je navodno predvodio napad na taj hotel, a s njim je bio i drugi bombaš identifikovan kao Ilham.

U međuvremenu su šrilanske zdravstvene vlasti smanjile broj poginulih u nedeljnim napadima, rekavši kako mogu potvrditi da su poginule 253 osobe. Prethodno je policija objavila kako je poginulo 359 ljudi.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. april 2019 | 17:46

    Kako bre da prebrodis smrt troje dece?? Nedao bog nikome, ali bi ja sebi prekratio muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA