Krenulo je predizborno "nadmetanje": Tramp uvredio Bajdena čim je ušao u predsedničku trku, a onda je usledio žestok odgovor (VIDEO)

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o novom nadimku predsednika Trampa

  • 1

Bivši potpredsednik Džo Bajden obznanio je u subotu novi nadimak za predsednika Donalda Trampa nakon što su ga pitali da li će odgovoriti na predsednikove napade na Tviteru.

- Postoji toliko mnogo nadimaka koje sam sklon da dam ovom tipu. Možete jednostavno početi sa klovn - rekao je Bajden sledbenicima na skupu za prikupljanje sredstava, prema Politiku.

Ali Bajden, koji je nedavno objavio da se kandiduje za predsednika 2020. godine, takođe je rekao da će da se oprezno da se upusti u "borbu pljavštinom" protiv Trampa.

- U svakom pojedinačnom pitanju i na svakoj ponižavajućoj stvari koju govori o drugim ljudima, nemam problema da direktno odgovorim - rekao je Bajden.

- Ono što neću da uradim je da uđem u ono što on želi da uradim. On želi da ovo bude meč u rvanju u blatu - dodao je on.

Tramp je nazvao Bajdena "Uspavani Džo" kao odgovor na činjnicu da se bivši potpredsednika kasno uključio u trku.

- Dobro došao u trku Uspavani Džo - objavio je Tramp 25. aprila.

- Samo se nadam da imaš informacije kako da posle oklevanja lansiraš uspešnu primarnu kampanju. Biće teško - boriš se protiv ljudi koji imaju veoma bolesne i dementne ideje. Ali ako uspeš, vidimo se na startu! - dodao je on.

Tramp često daje nadimke svojim političke protivnike. On senatora Bernija Sandersa iz Vermonta, još jednog kandidata za 2020. godinu, zove "Ludi Berni".

Bajdenovu kampanju do sada karakterisala je direktna kritika predsednika.

On je predsednika stavio u centralni deo svoje strategije - možda više nego bilo koji od skoro dvadesetak kandidata koji se kandiduju za nominaciju za Demokratsku stranku. I izgleda da to radi - Tramp je bacio kritiku na Tviter kada je bivši potpredsednik dpbop podršku Međunarodne asocijacije vatrogasaca.

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o novom nadimku predsednika Trampa.

(Telegraf.rs/Business Insider)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    6. maj 2019 | 00:27

    Samo nek se medju sobom svadjaju i nek Tramp pobedi i dobro je!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA