≫ 

Tramp pomilovao bivšeg američkog vojnika, koji je robijao za ubistvo iračkog zatvorenika

Ubistvo se dogodilo 2009. godine, a vojnik je osuđena na 25 godina zatvora

  • 5

Predsednik SAD Donald Tramp pomiliovao je bivšeg američkog vojnika osuđenog 2009. godina za ubistvo iračkog zatvorenika, saopštila je Bela kuća.

Tramp je potpisao izvršno odobrenje pomilovanja, apsolutno pomilovanje za Majkla Behena, rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

On je osuđen za ubistvo bez predumišljaja u borbenoj zoni nakon ubistva osumnjičenog teroriste Al Kaide u Iraku. Na uslovnoj je slobodi od 2014. godine i trebalo je da bude na uslovnoj do 2024. godine.

Vojnik je, kako je potvrđeno na sudu, zatvorenika trebalo da odvede kući, međutim usput se zaustavio, skinuo Iračanina, ispitao ga i stavio na nišan na mestu gde su poginula dvojica Behenovih kolega.

Vojni sud osudio ga je na 25 godina zatvora. Međutim vrhovni vojni apelacioni sud izrazio je zabrinutost o tome kako se suđenje ophodilo prema tvrdnji da je Behen to učinio u samoodrbani.

Pogledajte video: Eksplozija u Siriji usmrtila četiri američka vojnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    8. maj 2019 | 01:57

    Sta reci.. ubio je taj vojnik zarobljenika, na mestu gde su mu poginuli saborci, dva saborca. U Iraku, ne u npr Montani ili Indijani ili gde god u njihovoj svevisnjoj zemlji. Naser Oric je napadao Srpska sela u okolini Srebrenice-koja je bila zasticena zona, sto znaci da je Srpska vojska nije napadala..ali muslimani, 28. Divizija je pobila vise od 2300 civila u roku od 3,5 godine, tamo je Srpska vojska bila sastavljena od starih ljudi, onih koji su bili iole sposobni da pusku drze. Kad su sinovi braca stricevi stigli nazad, sa svojih polozaja, kada sa satrli tu hrabru muslimansku diviziju, onda se zovu zlocincima.. a tom kretenu je objasnjenje da je na tom mestu ubijen njegov drug-pa na tom mestu je ubijen moj otac, ali on je tu i rodjen, i njegov otac..to je moja zemlja. U Iraku..amerikanac sigurno nije. Moramo se boriti protiv svih njih, pravda je na nasoj strani.

  • javna ličnost

    8. maj 2019 | 08:18

    Kaubojima je dozvoljeno da nekažnjeno ubijaju po celom svetu - kao što su ubijali i naš narod i ovde, i u RS, i u RSK - ali iskreno se nadam da neće još dugo. Polako ali sigurno bliži se kraj i toj sili i divljanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA