≫ 

Koliko dece ima Džulijan Asanž? Ceo svet je pričao o njegovom sinu Danijelu, a bivši saradnik je otkrio da osnivač Vikiliksa voli da se hvali svojim brojnim potomcima

Dok o njegovom radu znamo skoro sve, o njegovom privatnom životu nema jasnih informacija

  • 1

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž neprestano privlači pažnju svetskih medija već godinama. Svi smo pratili njegov život tokom sedam godina boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, a onda i dramatično hapšenje. Trenutno služi kaznu u britanskom zatvoru, a još uvek je neizvesno da li će biti izručen SAD-u. Iako o njegovom radu mediji znaju gotovo sve, o njegovom privatnom životu se ne piše mnogo.

Asanž je bio u braku sa ženom po imenu Tereza Doe i to od 1989. godine pa sve do razvoda 1999. Imaju sina Danijela Asanža, softverskog dizajnera, kojeg mediji tek periodično spomenu. Prema nekim izvorima, nije jasno utvrđeno da li je Tereza Danijelova majka, pa mnogi i dalje o ovome govore kao i neproverenim glasinama.

Postoje nagađanja da je nakon Danijelovog rođenja, njegova majka pobegla sa njim, a da je potom usledila skoro deceniju duga borba Asanža za starateljstvo. Onda je konačno 1999. godine, posle više žalbi Džulijan konačno uspeo da se dogovori oko starateljstva sa Danijelovom majkom.

džulijan asanž, vikiliks, velika britanija, suđenje, london O Asanžovom privatnom životu se malo zna Foto: Tanjug/AP

O ovom mladiću se danas ne zna mnogo, ali se veruje da živi u Melburnu i da radi kao softerski dizajner.

Danijel je svojevremeno i javno govorio o svom ocu, pa se dosta pričalo o intervjuu iz 2010. godine. Tada je istakao da ga je otac pitao da se pridruži Vikiliksu kada je imao samo 16 godina.

- Nikada nisam verovao da će uspeti. Bio je to suludi koncept, da ja zapravo radim na to tome da svetu prezentujem poverljive dokumente vlade - rekao je on.

Međutim, kasnijih godina kada je Vikiliks počeo sa radom, Asanž se sve više distancirao od svog sina Danijela.

- Činjenica da me nije kontaktirao verovatno je povezana sa tim da želeo da me zaštiti - rekao je on.

Međutim, sve češće se mogu pronaći informacije da Danijel nije jedino Asanžovo dete.

Džulijan Asanž Asanž uslikan u policijskom vozilu Foto: Getty Images/ Jack Taylor

Svetski mediji ističu da ima najmanje četvoro dece, a kao dokaz navode to da je u Asanž u otvorenom pismu nekadašnjem predsedniku Francuske Fransoi Olandu naveo da njegovo najmlađe dete živi sa svojom majkom baš u Francuskoj.

Tada je istakao da njegova porodica dobija pretnje smrću i da ih uznemiravaju zbog njegovog posla. Takođe je istakao da sve to primorava članove njegove porodice da se skrivaju svoje prave identitete i da umanjuju komunikaciju sa njim.

U knjizi "Unutar Vikiliksa: Moje vreme sa Džulijanom Asanžom na najopasnijem vebsajtu na svetu", koju je napisao njegov bivši saradnik, bivši portparol sajta Vikiliks Danijel Domšeit-Berg, navodi se da se Asanž često hvalio svojom mnogobrojnom decom.

Džulijan Asanž, Julian Assange Veruje se da ima najmanje četvoro dece Foto: Tanjug/AP

- Često bismo sedeli u velikom društvu i slušali kako Asanž priča o svojoj mnogobrojnoj deci koju ima u svim krajevima sveta - rekao je on.

- Delovalo je kao da je oduševljen idejom da ima mnogo Džulijana po svetu, po jedan na svakom kontinentu. Da li se ikada brinuo o toj deci i da li ona zaista postoje, to je već drugo pitanje - dodao je on.

U jednom delu knjige piše da se Džulijanu navodno sviđao određen tip žena i da je imao veoma jesan kriterijum kada je lepši pol u pitanju.

- Žena je morala da bude mlada, verovatno mlađa od 22 godine. Blago je reći da ona nije smela da ga ispituje o bilo čemu. Morala je da bude svesna o svojoj uozi žene - navodi izvor.

Još jedan svedok, bar prema policijskim dokumentima, ističe da Asanž ima najmanje četvoro dece. Nije poznato gde se ta deca nalaze i ko su im majke.

Godine 2016. on je u ambasadi živeo u društvu jedne mačke, a novinarima je rekao da je to poklon od njegove dece. Međutim, jedan izvor je naveo da je ta tvrdnja lažna.

Mačka, Džulijan Asanž Asanžova mačka koja je jedno vreme živela u ambasadi Foto: Tanjug/AP

Donald Bostom, švedski novinar i volonter Vikiliksa, rekao je da Asanž ima najmanje četvoro dece.

Prema zapisima na blogu "Gavker", stoji da je Asanž navodno bio opsednut da ima što više dece, zbog svog kompleksa više vrednosti.

On je navodno duboko verovao da svetu treba što više njegove dece.

Sliku njegovog sina Danijela pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/Dejli Mejl/msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA