Lidiji je gangrena "pojela" nos, obe noge, desnu ruku i prste na levoj: Do prošlog leta je bila potpuno zdrava, a sve je počelo od običnog kašlja (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Lekari su Lidiji Galbali (41) dijagnostikovali astmu, a imala je i seriju plućnih infekcija

  • 4

Mami dvoje dece, Lidiji Galbali (41) iz Eseksa, potrebne su proteze pošto je dobila sepsu pa su joj lekari amputirali obe noge i desnu ruku, piše Mirror.

Lekari su Lidiji dijagnostikovali astmu, a imala je i seriju plućnih infekcija. Ali, pošto joj se stanje odjednom pogoršalo, test je pokazao da je dobila sepsu, najverovatnije, od nelečene tuberkuloze. Lidija je, suprotno očekivanjima lekara, preživela i to posle 11 dana u komi. Ipak, gangrena je zahvatila stopala, šake i nos, zahtevajući višestruke amputacije.

Njen suprug Den i deca od 9 i 11 godina, sada pokušavaju da skupe novac za veštačke udove. Prema rečima njenog muža, u jednom trenutku u i iz njenog tela išlo je 15 različitih cevčica.

Lydia Galbally Ruke i nos Lidije Galbali, Foto: uk.gofundme.com

- Bila je na ventilatoru, mašini za bubrege i aparatu ECMO, a tretirana je i koktelom različitih lekova i hranjena na cevčicu. Sve je ovo bilo neophodno da bi ostala živa, ali neverovatno tužno, ali istinito, rezultat tretmana sepse je bilo ograničenje dovoda krvi u njene ruke i noge. Obe noge su joj amputirane ispod kolena, desna ruka do zgloga i prsto na levoj ruci. Imala je pet velikih operacija u poslednjih sedam nedelja.

Lidija je bila zdrava do prošlog leta kada je počela da se bori  protiv kašlja koji je dugo trajao. U septembru je išla na specijalističke preglede koji su otkrlili ozbiljnije stanje.

Lydia Galbally Stanje ruku i nogu, Foto: uk.gofundme.com

Sepsa je smrtonosna bolest koju može da izazove bilo koji tip infekcije.

Lidija je trenutno kod kuće i upravo je počela period rehabilitacije koja će trajati dva meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA