≫ 

Lider Severne Koreje nadgledao vojnu vežbu: Naredio veću borbenu gotovost, a Tramp je poručio da Amerika prati svaki Kimov potez (FOTO)

Kim je tokom vežbe istakao da "istinski mir i bezbednost zemlji jedino garantuje snažna fizička snaga da brani svoj suverenitet"

  • 4

Severnokorejski lider Kim Džing Un nadgledao je vojnu vežbu vojske na zapadu zemlje, tokom koje je naredio i povećanje borbene gotovosti, javila je državna agencija KCNA.

Rojters je javio da su tokom vežbe najverovatnije ispaljene rakete kratkog dometa, dodajući da KCNA nije precizirala o kakvom oružju je reč.

Kim je tokom vežbe istakao da "istinski mir i bezbednost zemlji jedino garantuje snažna fizička snaga da brani svoj suverenitet".

kim džong un, severna, koreja, vojna vežba Foto: Tanjug/AP

TRAMP: SEVERNA KOREJA NIJE SPREMNA ZA NASTAVAK PREGOVORA

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Vašington veoma ozbiljno prati najnovije lansiranje raketa u Severnoj Koreji i da, iako Pjongjang želi da pregovora sa SAD, on misli da nije spreman za to.

- Trenutno se ovim bavimo veoma ozbiljno. Bili su to manji projektili, rakete kratkog dometa - rekao je juče Tramp novinarima u Beloj kući, prenosi Rojters.

kim džong un, severna, koreja, vojna vežba Foto: Tanjug/AP

On je dodao i da niko nije srećan zbog razvoja situacije i da će dobro proučiti sve i odlučiti o daljim potezima.

- Naši odnosi se nastavljaju... Znam da žele da pregovaraju, oni pričaju o pregovaranju. Ali, ne mislim da su trenutno spremni za nastavak pregovora - poručio je Tramp.

Severna Koreja je ranije juče ponovo lansirala projektile, samo nedelju dana pošto je lider te zemlje Kim Džong Un nadgledao probno ispaljivanje više raketa. Projektil je ispaljen sa severozapadne lokacije Sino-ri prema istoku.

kim džong un, severna, koreja, vojna vežba Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja se praktično povukla iz aranžmana sa Vašingtonom od februarskog samita, koji se se završio bez dogovora oko zahteva SAD za ukidanje nuklearnog programa Pjongjanga i Kimovih zahteva za ukidanje američkih sankcija, ocenjuje agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. maj 2019 | 11:15

    KIME JA VAM SE DIVIM!!! 65 GODINA AMERICKIH SANKCIJA -TO JE GENOCID !!! I VI SE JOS BORITE!!! BRAVO!!

  • MRM

    10. maj 2019 | 11:16

    Ne dozvoljava nikome da ga vuku za nos.

  • Cile 11 05 2019l

    11. maj 2019 | 20:08

    Kime samo udri nek im se tresu gaće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA