Posle 34 godine rešeno stravično ubistvo holivudskog reditelja

Osumnjičeni, Edvar Hit (52) iz Severne Karoline, povezan je sa zločinom zahvaljujući ponovljenom testiranju DNK dokaza prošle godine

  • 0

Dugo nerešeno ubistvo poznatog holivudskog televizijskog reditelja i producenta Berija Krejna konačno je rešeno, a osumnjičeni je uhapšen zahvaljujući ponovnom testiranju DNK, objavila je policija Los Anđelesa.

Muškarac iz Severne Karoline optužen je za ubistvo reditelja i svetski poznatog igrača bridža koje je bilo nerešeno od 1985. godine.

Do hapšenja je došlo gotovo tri decenije od misterije kojom je bilo obavijeno ubijstvo Berija Krejna, poznatog po televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, među kojima su hitovi "Dallas," "Nemoguća misija" i "Hawaii Five-O."

NOVI DNK

Osumnjičeni, Edvar Hit (52) iz Severne Karoline, povezan je sa zločinom zavaljujući novom testiranju DNK dokaza prošle godine, navodi se u saopštenju policije Los Anđelesa.

barry crane Osumnjičeni, Edvar Hit (52) iz Severne Karoline; Foto: Tanjug/AP

- U martu su istražitelji razgovarali s Hitom, a on je tokom razgovora priznao ubijstvo Berija Krejna - dodaje se u saopštenju LAPD-a.

List "News-Herald" piše da je policija do Hita došla nakon što je pronađen njegov otisak prsta u Krejnovom autu koji je ukraden iz njegove kuće nakon ubistva.

"News-Herald" piše da su agenti FBI uspeli da uzmu uzorak njegovog DNK sa šoljice za kafu i opušaka koje je ostavio u mehaničarskoj radionici gde je radio.

Hitu, ukoliko bude osuđen, preti doživotna kazna zatvora.

Krejn (57) je rođen u Detroitu i već je bio poznati igrač bridža kada se preselio u Los Anđeles 50-ih godina kako bi radio u Holivudu. Kroz tridesetak godina bio je reditelj više desetina epizoda različitih televizijskih serija, te producent hitova poput "Čarobnjaka", "Nemoguće misije" i "Mannixa."

On je bio poznat i kao jedan od najboljih bridž igrača. Pronađen je u garaži svoje kuće 5. jula 1985. umotan u čaršav s telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je pretučen na smrt velikom keramičkom statuom.

(Telegraf.rs/HINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA