Ona je nestala 2009. godine, a veruje se da ju je muž ubio: Svekar je bio opsednut njome, život joj je ličio na pakao, a sve se završilo nezamislivom tragedijom (FOTO) (VIDEO)

Njen muž je ubio sebe i njihove sinove 2012. godine

  • 0

Suzan Koks Pauel je Amerikanka koja se vodi kao nestala od 2009. godine. Poslenji put je viđena je u Juti pre skoro 10 godina, a do sada nisu pronađeni nikakvi tragove gde bi mogla da bude, pa se veruje da je mrtva, odnosno da ju je suprug ubio. Njen slučaj je bio predmet brojnih istraga, a posebnu medijsku pažnju i policijsku pažnju je privuklo čudno ponašanje njenog supruga, koji je 2012. godine ubio i sebe i svoja dva sina. Mediji i danas pišu o ovom događaju, a novi detalji su izneti u dokumentarnom filmu.

Suzanin muž Džošua Pauel je bio osumnjičen u slučaju njenog nestanka. Međutim, nikada nije bio optužen. Potom je 2012. digao ruku na sebe i na svoju decu, Čarlsa i Brendena, koji su u trenutku pogibije imali 7 i 5 godina.

Nakon nestanka supruge on se borio za starateljstvo nad decom koja su boravila kod Suzaninih roditelja.

Kada su deca došla da ga posete zajedno sa ženom koja je određena od strane države da nadgleda te susrete, on im je rekao da "ima iznanađenje za njih", a onda se sa dečacima zaključao u kuću, koju je potom digao u vazduh.

Policija je Suzanin slučaj zatvorila 2013. godine, ističući da veruju da ju je muž ubio.

Suzan Powell

Foto: West Valley City Police

UPOZNAVANJE I BRAK

Džošua je upoznao Suzan 2000. godine, koja je bila njegova koleginica na Institutu za religiju. Počeli su da se zabavljaju, a onda su se venčali 2001. godine. Ostvarili su se kao roditelji 2005. i 2007. godine.

Pakao za Suzan je počeo kada je sa mužem počela da živi u kući njegovog oca u državi Vašington. Suzan nije znala da je njen svekar opsednut njome. On ju je pratio svuda po kući sa kamerom, a takođe ju je špijunirao u toaletu. Mediji su pisali da je krao i donji veš iz njene fioke, da je čitao njene dnevnike i da je čak na internetu objavio ljubavnu pesmu.

Godine 2003. on joj je priznao šta oseća, a ona je bila šokirana i odmah ga je odbila. Porodica Pauel se ubrzo odselila od Stivena, kako bi se Suzan udaljila od njega.

Njeni mejlovi i dnevnici su otkrili kakve je probleme imala sa mužem. On trošio previše novca i voleo je kontroliše svaki korak svoje žene.

NESTANAK

Suzan je sa decom bila na crvenoj službi 6. decembra 2009. godine, a istog dana ju je posetila i komšinica kod kuće.

Rođaci porodice su prijavili nestanak svih članova 7. decembra. Pošto nisu mogli da stupe u kontakt ni sa Suzan ni sa Džošuom, odlučili su da slučaj prijave policiji.

Policajci su upali u kuću, ali tamo nisu zatekli nikog. Suzan nije došla na posao tog dana, a njen novčanik, torba i lična karta su pronađeni kod kuće.

Telefon je nađen kasnije u porodičnom autom koji je vozio njen muž.

Kasnije se Džošua vratio kući sa decom i policija je počela da ga ispituje. On je tvrdio da je ostavio Suzan da spava oko ponoći, a da je onda sa decom otišao na kampovanje.

Policija je započela istragu koja je bila duga i iscrpljujuća. Bilo im je sumnjivo što je decu odveo na kampovanje oko ponoći iako je trebao da bude na poslu za nekoliko sati.

ISTRAGA

Ponašanje Suzaninog muža je od početka budilo sumnju kod policije. Međutim, kada su dečaci progovorili o toj noći, niko nije mogao da veruje u ono što čuje.

Najstariji sin Čarli je istakao da je bio sa ocem na kampovanju, ali i da je mama išla sa njima, ali da se nije vratila.

Mlađe dete je u vrtiću nacrtalo kombi u kome su se nalazile tri osobe, a drugarima je rekao da se mama nalazila u gepeku.

Džošua i njegov otac Stiven su 2010. godine isticali da je Suzan napustila porodicu zbog mentalne bolesti i da je pobegla sa drugim muškarcem. Suzanina porodica je odbacila ove tvrdnje jer nikada nisu pronađeni dokazi.

Kasnije su istražitelji saznali da je Stiven bio opsednut ženom svog sina. Na njegovom računaru je pronađeno na 4.500 fotografija koje su uslikane bez Suzaninog znanja.

Potom je počeo da tvrdi da su on i Suzan počeli da se zaljubljuju jedno u drugo ne posredno pre njenog nestanka.

Stiven je onda uhapšen zbog voajerizma i dečje pornografije, a starateljstvo nad decom su dobili roditelji Suzan Koks.

Sestra Suzaninog muža je istakla da veruje da je njen brat odgovoran za Suzanin nestanak.

UBISTVO I SAMOUBISTVO

Godine 2012. godine Džošua je ubio sebe i svoje sinove tako što je izazvao eksploziju u kući, kada su dečaci dovedeni kako bi ih otac video.

Kada su dečaci došli sa socijalnom radnicom, on ih je zgrabio i zaključao vrata. Potom se čula eksplozija, a onda je otkriveno da su i Džošua i deca poginuli.

Kada je njegovom ocu Stivenu javljeno za ovaj događaj, nije deleovao pretereno uznemireno zbog vesti.

Policija je tokom istrage ovog slučaja otkrila da je čitava kuća bila isprskana benzinom.

Porodica i prijatejli su kasnije istakli da ih Džoš putem mejla, nekoliko minuta pre tragedija, obavestio šta će se desiti da se oprostio od njih.

DOKUMENTARCI

O ovom slučaju su urađeni brojni dokumentarci, a poslednji u nizu je izašao u maju 2019. godine. Reč je o filmu koji se zove "Nestanak Suzan Koks Pauel", a koji sadrži do sada neobjavljene snimke Suzaninog svekra Stivena Pauela koje je zaplenila policija, onog dana kada je on uhapšen.

Stiven je preminuo 2018. godine, i tako je sve porodične tajne poneo sa sobom u grob.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA