≫ 

Pravnik iz Beograda, s glavom u krilu, prinudno sleteo u Varšavu zbog kvara na avionu: "Devojka do mene rekla mi je da pozdravim njenog dečka ako preživim" (FOTO)

Milan Antonijević za Telegraf.rs opisao dramu koju je danas kasno popodne doživeo nad Poljskom. Pilot je ubrzo posle poletanja prekinuo stjuardesu i obavestio putnike da je došlo do kvara

  • 0

Avion Boing 737-45D poljske aviokompanije LOT, na letu LO225, koji je poleteo danas kasno popodne sa aerodroma "Šopen" u Varšavi, posle 10 minuta leta morao je da se vrati nazad. U njemu je bio i pravnik Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbije, saznaje Telegraf.rs.

Niko nije ni sanjao da će na letu od Varšave do Beča doživeti pravu dramu. Avion je morao da se vrati zbog kvara na jednom krilu, tj. zakrilca nisu mogla da se zatvore.

Kako kaže naš sagovornik, sve je urađeno profesionalno, a u avionu nije bilo panike.

- Posle desetak minuta leta pilot je prekinuo najavu stjuardese i rekao da se zbog kvara vraćamo na aerodrom u Varšavi. I onda priprema za prinudno sletanje, uz prilično nisko letenje iznad Varšave. Putnici bez panike, iako smo svi bili u "brace" (brejs) položaju, sa glavom u krilu. Posada je preko razglasa objavljivala isto - "brejs, brejs"... - prepričava on.

Antonijević ističe kako je pista bila puna vatrogasaca i hitne pomoći.

- Sletanje je bilo relativno mirno, samo jači udarac o tlo - objašnjava ovaj zaštitnik za ljudska prava.

U avionu, kako kaže, nije bilo drugih putnika iz Srbije, a on se vraćao sa konferencije preko Beča za Beograd.

direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijevic, ZAKON DISKRIMINACIJA JUKOM U avionu nije bilo panike Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Devojka do mene, diplomata iz Irske, rekla mi je da pozdravim njenog dečka ako preživim, a ona ne - kaže nam on.

Na kraju razgovora dodaje da let nastavlja sutra.

- I bolje je tako, da ne ulazim odmah u avion. Iako i sutra letim istom kompanijom, LOT - zaključuje naš sagovornik.

On je i na Tviteru podelio fotografiju nakon sletanja aviona.

Preživeo sam vam prinudno sletanje u Varšavu sa glavom u krilu, uz pesmu "brace, brace, brace". Nakon desetak minuta leta, avion se pokvario, tako da mi je stalo još osam života. Vidimo se u Srbiji uskoro, nadam se. Živela ljudska prava i za početak pravo na život - podelio je na Tviteru sa svojim pratiocima.

Avion "boing 737-45D", let 225, u 17.20 poleteo je sa "Šopena" u Varšavi za Beč, ali je ubrzo morao da se vrati nazad i prinudno sleti na aerodrom.

U avionu je bio 101 putnik i član osoblja.

- Ubrzo nakon poletanja, pilot je prijavio problem na jednom krilu - rekao je Piotr Rudzki iz kancelarije za medije aerodroma "Šopen".

On je napomenuo da je nakon ovog obaveštenja pilota, doneta odluka da se avion vrati na aerodrom.

Putanju aviona sa Varšave i nazad možete da pogledate ovde.

Avion, boing, let Varšava Beč, prinudno sletanje Ovde se vidi putanja aviona koji je morao da se vrati na aerodrom Printskrin: flightradar24.com

- Avion je bezbedno sleteo - istakao je on.

Ovaj let do Beča je otkazan, a putnici će moći do austrijske prestonice da stignu preko drugih aviokompanija, dok će sama letelica proći tehnički pregled.

Kako prenose mediji, nakon poletanja, kompjuter je grešku, a pošto se zakrilca koriste i tokom leta i prilikom sletanja, pilot je zatražio dozvolu za hitno sletanje. To se dogodilo uz standardnu pomoć vatrogasnih kola.

(A. Marković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA