≫ 

Opkolili su me i počeli da me udaraju, pljunuo me je dva puta: Nemački novinar napadnut u Blajburgu (VIDEO)

Novinar hrvatskog porekla rekao je za Novosti da se napad odvijao kod spomenika ustaškim vojnicima

  • 14

Novinar nemačkog dnevnika Frankfurter Rundšau Danijel Majić fizički je napadnut dok je izveštavao s komemoracije u BlajburguNa Majića su nasrnuli posetioci blajburške komemoracije i to nakon što ga je Velimir Bujanec pljunuo dva puta. Novinar hrvatskog porekla rekao je za Novosti da se napad odvijao kod spomenika ustaškim vojnicima.

- Sve je počelo kad me prepoznao Ante Udbinac, čovek u Bujančevoj pratnji. Prišao mi je i otpočeo cinični razgovor. Nakon što sam se okrenuo, Bujančeva partnerka je počela da me vređa na ličnoj osnovi. Sam Bujanec nije ništa rekao, ali me je pljunuo dva puta. Potom su i ostali počeli da me vređaju. Vikali su da sam jugokomunista i slično. Jedan me je udario u nogu, dok je drugi neuspešno pokušao da me zahvati šakom - prepričava Majić, koji procenjuje da ga je u tom trenutku okružilo najmanje 12 Bujančevih istomišljenika, a vrlo verovatno i više.

Blajburg, napad na novinara Velimir Bujanec, Printskrin/Twitter:Krsto Lazarević

- Da nije bilo policije u blizini, verovatno bi se sve završilo mnogo gore - kaže Majić, kog su policajci uz povike rulje odveli sa strane, i pustili nakon što su shvatili da je novinar i da nije nikoga napao, nego da je napadnut.

PRETNJE SMRĆU I BATINAMA

Nedugo nakon događaja, na Bujančevom Fejsbuk profilu objavljen je kratki video odvođenja Majića, uz psovke posetilaca.

Ispod tog videa, u komentarima Bujančevih istomišljenika usledile su salve pretnji smrću i premlaćivanjem novinara Majića.

Kako pišu Novosti, Majić je u samom Blajburgu lokalnoj policiji prijavio Bujanca zbog vređanja, odnosno pljuvanja. U zadnjih godinu dana Majić je u nekoliko navrata pisao o gostovanju Bujanca i drugih političkih ekstremista iz Hrvatske u crkvenim prostorijama hrvatske zajednice u Nemačkoj.

Biskupija Majnc je zabranila političke skupove na takvim lokacijama, pa tako i istupe kontroverznog voditelja televizijske emisije "Bujica".

Ante Udbinac, čovek koji ga je prepoznao i tako inicirao verbalni i fizički napad, hrvatski je emigrant u Nemačkoj. Obavljao je dužnost šefa Odbora za mladež i sport pri Hrvatskom svetskom kongresu Nemačke, pišu Novosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    19. maj 2019 | 14:06

    То вам је данке дојчланд јер сте их пустили из "кафеза" ... колико је таквих који живе код вас у Њемачкој требате се добро запитати !!! А уживали сте са Месићем када сте свој циљ и сан испунили тачније Југославију развалили , стога ја лично могу осјетити само гађење према вама исто као и према њима ....

  • Neša

    19. maj 2019 | 13:37

    Ovo ne da je sramota za EU nego je dno dna. Uskoro nece biti EU nego fasisticko-teroristicka unija.

  • 534

    19. maj 2019 | 14:20

    Srećom da je to bilo u Austriji. Da si bio u hrvatskoj izvadili bi ti oći i naterali da ih pojedeš. Demokratija brale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA