Salvini održao skup desničara uoči evropskih izbora: U centru Milana ljubio krst i prizivao Bogorodicu (VIDEO)

Iz Vatikana su na njegov račun upućene oštre kritike

  • 1

Italijanski ministar unutarnjih poslova Mateo Salvini suočio se sa kritikama iz katoličkih krugova jer je koristio katoličke simbole na velikom skupu evropskih desničara u Milanu.

Skup, održan kod slavne milanske katedrale, okupio je ljude koji se protive migraciji, a sve uoči evropskih izbora krajem maja.

Salvini je na kraju govora ljubio krst i prizivao Devicu Mariju (Bogorodicu), nakon što je hvalio katoličke svece i bivše pape Ivana Pavla II i Benedikta XVI.

Kad je spomenuo papu Franju, zagovornika otvorene politike prema migrantima kojoj se Salvini oštro protivi, iz okupljene mase su se začuli zvižduci.

Državni sekretar Vatikana, kardinal Pietro Parolin, kritikovao je italijanskog političara.

- Politika deli ljude, dok Bog pripada svima. Vrlo je opasno prisvajati Boga samo za sebe - rekao je Parolin novinarima, prenosi italijanska novinska agencija ANSA.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uvesti malo red smeta ?!

    20. maj 2019 | 20:29

    nije on ovim nista lose uradio. niko se ne pita ko pokrece tu imigraciju jer poznato je da su im dzepovi puni para a isto tako je poznato da se ne zele asimilirati. zasto ti "imigranti" mogu ulazit a recimo nas balkance, koji smo slicniji evropljanima, nikad nam nisu dopustili da udjemo tako?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA