Ubijena devojčica (10) iz Pakistana: Otac tvrdi da je silovana i da je na nju bačena kiselina

Mnogi su slučaj uporedili sa slučajem šestogodišnje Zainav Ansari koju je silovao i ubio komšija, a potom je bacio u smeće

  • 0

Pet dana nakon nestanka pronađeno je telo desetogodišnje devojčice Farište iz Pakistana, koja je nestala 15. maja u Islamabadu.

Porodica ubijene devojčice tvrdi da ih je policija ignorisala kada su pokušali da prijave nestanak, piše BBC. Naime, slučaj je registrovan tek četiri dana nakon nestanka devojčice, odnosno 19. maja.

- Policija nam uopšte nije pomogla - rekao je njen otac Gulam Nabi za BBC.

On je dodao kako su policajci kada je prijavio nestanak desetogodišnje ćerke izjavili kako je ona verovatno pobegla sa nekim.

- Na telu su se videli znaci silovanja i mučenja. Izgledala je kao da je neko na nju bacio kiselinu - rekao je on za CNN.

Policajci su negirali optužbe članova porodice za nemar te su rekli kako aktivno rade na istrazi. Međutim, glavni policijski inspektor Islamabada suspendovao je šefa policijske stanice u Šazadu, okrugu Islamabada, gde je Farištin otac prijavio nestanak.

U utorak je policija saopštila kako je uhapsila tri osumnjičena, uključujući i 14-godišnjeg člana šire porodice ubijene devojčice.

Stotine ljudi protestovale su zbog ovog groznog zločina u utorak u središtu Islamabada, pozivajući na pravdu. Uporedili su ovaj slučaj sa silovanjem i ubistvom šestogodišnje devojčice Zainab Ansari iz januara 2018. godine, koju je silovao i ubio komšija, a njeno telo bacio u kontejner za smeće.

To je slučaj koji je pokrenuo raspravu u Pakistanu o tome treba li decu da podučavamo kako da se čuvaju i odbrane od seksualnog zlostavljanja, koje je inače tabu tema u toj većinski muslimanskoj zemlji.

Dnevno se u Pakistanu prijavljuje oko 10 miliona zlostavljanja dece, prema podacima organizacije za zaštitu dece Sahila.

Pogledajte video: Gnevni Pakistanci okupljeni oko olupina indijskih aviona

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA