≫ 

Bili smo u zgradi strave gde su nađena tela majke Vesne i bliznakinja: Komšije u Beču misle da nisu umrle od gladi zbog čudnog detalja (FOTO, VIDEO)

Njih tri su najverovatnije preminule krajem marta ili početkom aprila

  • 7

Osim grupe okupljenih komšija i novinara nište ne ukazuje na to da je Srpkinja Vesna M. (45) sa svoje dve tek punoletne ćerke preminula u Verdnlgase 21 bezirka bečkog okruga Floridsdorf.

Reporterka Telegrafa posetila je zgradu u kojoj su nađena tela. Stan broj 17 na drugom spratu zgrade je zapečaćen, a njihova tela su podvrgnuta obdukciji.

Kako smo uspeli da saznamo od komšija, Vesna se u zgradu uselila pre dve godine i živela je potpuno izolovano. Znaju je uglavom iz prolaza, a ono što su mogli da nam kažu podudara se sa onim što su čuli u vestima. Da je bila depresivna, da su ćerke bile ometene u razvoju, da je u nekoliko navrata bila u sigurnoj kući i da je imala muža koji je maltretirao.

Stan strave u Beču, pronađene mrtve bliznakinje i majka iz Srbije

Foto: Sanja Ilić

- U našoj zgradi osim Austrijanaca žive ljudi iz Češke, Poljske, Mađarske, Sirije... Vesnu sam znala samo iz viđenja, a pomislila sam da je otišla na odmor kada je nisam videla neko vreme - kaže komšinica Gabrieli Dron za Telegraf, dok dodaje da Vesnu niko nije ni posećivao.

Stan strave u Beču, pronađene mrtve bliznakinje i majka iz Srbije

Komšije sumnjaju u smrt zbog gladi / Foto: Sanja Ilić

Drugi sused ipak sumnja u to da su majka i ćerke umrle od gladi.

- Poslednji put kada sam videla Vesnu nosila je kolica puna hrane - navodi devojka.

Stan strave u Beču, pronađene mrtve bliznakinje i majka iz Srbije

Foto: Sanja Ilić

Kontaktirali smo i hausmajstora Božidara koji takođe dolazi iz Srbije, u nadi da je on možda malo bolje poznavao nesrećnu ženu.

- Vodim računa o 12 zgrada u ovom susedstvu. Znate, ovde je specifično, mahom žive samci, starije osobe i socijalni slučajevi. U tom ulazu radim svakog petka od 9.00 sati do podneva i u tom periodu retko ko je u kući. Mislim da sam Vesnu jednom sreo, mada verujte mi, da mi pokažete njenu fotografiju sada, nisam siguran da bih je prepoznao. Od mene nikad nije tražila bilo kakvu pomoć - navodi Božidar.

Ipak, on takođe sumnja u priču da je žena imala psihičkih problema, jer u suprotnom službe ne bi dozvolile da se sama stara o dve tinejdžerke.

Dok se čeka na izjave muža i rođaka Vesne M. (45) i njenih ćerki (18) koje bi mogle da rasvetle ovaj slučaj, jedno je sigurno, u komšiluku niko ne zna kako se Vesna preziva, gde je živela u Srbiji i sa kim se

družila.

Stan strave u Beču, pronađene mrtve bliznakinje i majka iz Srbije

U zgradi žive samci, starije osobe i socijalni slučajevi / Foto: Sanja Ilić

Izvršena je obdukcija. Prema sadašnjem stanju stvari, prvi rezultati ukazuju na to da je smrt tri osobe ženskog pola nastupila usled višednevnog neuzimanja hrane, odnosno od gladi - izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer, a prenosi portal "oe24".

Prema prvim toksikološkim nalazima utvđeno je da nije došlo do trovanja, kao i da smrt nije nastupila nasilno.

Pretpostavlja se da je smrt nastupila krajem marta ili početkom aprila ove godine, a tela su pronađena nakon što su vatrogasce i policiju alarmirali zabrinuti prijatelji porodice.

Crne sumnje su potvrđene kada su nadležni organi provalili u stan koji je bio zaključan i iz kog se niko nije odazivao. Bliznakinje su navodno bile osobe s invaliditetom, a pronađene su mrtve na kauču.

Vesna je nekoliko puta bežala od nasilnog supruga u sigurnu kuću. Kasnije su se rastavili i muž je otišao, a ona je ostala sama sa decom.

Postoji pretpostavka da je Vesna pala, umrla, pa da su bliznakinje umrle od gladi.

Neimenovani izvor portala "Krone Cajtung", objasnio je ovu tezu time što u stanu nije pronađena nikakva hrana, niti ikakvi tragovi da je hrane bilo.

(S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    23. maj 2019 | 18:50

    Užas, ovakvi smo i mi postali, otuđeni jedni od drugih.

  • Тодорић

    23. maj 2019 | 20:27

    Ово није могуће...нико ме неће убедити да је три особе одједном умрло од глади,а кућепазитељ видео како гура колица пуна хране...Друго,и да је мајка умрла,деца од 18 година сигурно би некога замолиле за кору хлеба,глад је покретач на акцију,а не депресивно чекање да умреш.Па ваљда би гладне умеле да отворе врата стана и замоле неког за помоћ да је мајка непомична...Има отрова који не остављају траг.А можда је отров био плин,па неко ушао и излуфтирао накнадно...Мора да постоји узрок троструке смрти који није природан,јер зашто недостаје храна? Да ли је неко очистио стан након убиства,од хране у којој се нешто налазило? Жена је одлазила у сигурну кућу,значи знала је да тражи помоћ.Да су били гладни,опет би тражила помоћ,зар не?

  • Radmila

    23. maj 2019 | 19:02

    Alo bre,ima kad i ja ne jedem nekoliko dana jer mi se ne jede,nemoguce da su umrle od gladi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA