Dečak (4) s Kosova u četvrtak nestao na igralištu: Majka ga bezuspešno dozivala, ubrzo je pronađeno njegovo beživotno telo (FOTO)

Odmah je organizovana potraga za dečakom, ali je nažalost ishod bio tragičan

  • 4

Dečak (4), Zenel M., za kojeg pojedini mediji pišu da je poreklom s Kosova, a koji je nestao u četvrtak u Švajcarskoj, pronađen je mrtav. Njegovo telo je pronađeno u petak posle podne u reci Ar (Aare). Prema rečima policije, verovatno se udavio, piše aargauerzeitung.ch.

Zaposleni u obližnjoj hidroelektrani su pronašli telo dečaka u reci, istakla je policija kantona Argau (Aargau). Prema prvim rezultatima istrage pretpostavlja se da je dečak pao dok se igrao u četvrtak u Moriken Vildegu i da se udavio.

Dečak je u četvrtak boravio sa majkom i drugom decom na igralištu. U blizini mesta gde se igrao nalazi se reka Abah (Aabach). Oko 16:30 majka je primetila da joj je sin nestao. Posle uzaludne potrage, obaveštena je policija.

Nakon što je prijavljen njegov nestanak, policija je krenula u potragu za mališanom.

Vatrogasna brigada je pretražila celo područje i obalu reke gde se dečak igrao. U potrazi je korišćen i policijski helikopter, kako bi se lakše lociralo nestalo dete.

Pored toga oko dvadesetak policajaca je potražilo područje gde je dečak poslednji put viđen.

Potraga je trajala sve do ponoći, a onda je nastavljena u petak. Zbog kiša koje su padale poslednjih dana reke Abah i Ar su imale povećan vodostaj, a takođe su postojale jake struje.

Zanel, decak Foto: KAPO AG

OVAJ SLUČAJ ĆE IMATI KRIVIČNE POSLEDICE

Ovaj događaj bi mogao da ima krivične posledice, što pokazuje i slučaj koji se dogodio krajem aprila 2015. godine u istom području.

Dečak je upao u reku Roes (Reuss), dok je šetao sa ocem. Otac je sina na trenutak izgubio iz vida.

Posle tri nedelje detetovo telo je pronađeno, a obdukcija je pokazala da se dečak utopio.

Otac je optužen i osuđen za ubistvo iz nemara. Međutim, sud ga je oslobodio i izrekao je uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora.

Više fotografija možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs/aargauerzeitung.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    25. maj 2019 | 14:28

    Bog da mu dušu prosti. Jadno dete. Čije god da je. Koje god nacionalnosti ili vere bilo.

  • Cika Velja

    25. maj 2019 | 16:16

    Pa ovo je vec drugo sa Kosova u kratko vreme???

  • Lord

    13. jun 2019 | 09:42

    Ja ne mogu da shvatim kako neko moze da i na tren skloni pogled sa deteta, posebno ako je voda u blizini. Za svaku osudu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA