≫ 

Američka pravda: Crncu 12 godina robije jer je poljubio belu devojku, belcu 6 godina jer je ubio crnog mladića

Albert Vilson osuđen je pre dva meseca na 12 godina zatvora, jer je pre tri godine, kada je imao 20, upoznao belu tinejdžerku u baru koji je otvoren samo za starije od 21 godine

  • 13

Porota koju su činili isključivo belci osudila je crnog mladića Alberta Vilsona (23) na 12 godina zatvora, jer je poljubio belu devojku. Javnost u Americi ni dva meseca nakon toga ne može da prestane da pravi poređenja između kazne koju je dobio Vilson i one od 6 godina koju je dobio beli policajac Džejson van Dajk za ubistvo crnog tinejdžera.

Albert Vilson osuđen je pre dva meseca na 12 godina zatvora, jer je pre tri godine, kada je imao 20, upoznao belu tinejdžerku u baru koji je otvoren samo za starije od 21 godine. Vilson je ušao na ličnu kartu svog druga, dok devojci obezbeđenje nije ni tražilo dokumenta. Njih dvoje su veče proveli pijući i ljubeći se, da bi na kraju završili u njegovom stanu.

Belkinja i crnac, par, Seks, TAMABEPA, Spavanje Devojka je tvrdila da ju je silovao, on da su se samo ljubili ILUSTRACIJA/Foto: Profimedia/Eyecandy images

Devojka je nakon toga optužila Vilsona da ju je silovao, odnosno da je spavao sa njom dok je bila u pijanom stanju. Vilson je tvrdio da uopšte nisu imali seks. DNA test na devojčinom telu našao je samo njegovu pljuvačku, ali ne i tragove kože ili telesne tečnosti.

Ipak, Vilson je za silovanje osuđen na 12 godina zatvora, što je izazvalo bes širom nacije. Jedni brane Vilsonovu nevinost, drugi smatraju da na sudu nisu izneti dovoljno čvrsti dokazi, a većina protestvuje jer je uverena da su kazne za belce mnogo blaže nego one koje se dodeljuju ljudima drugih rasa u SAD-u.

Mnogi širom Amerike tvrde da se Vilsonu sudilo strože jer mu je koža tamna. Na sajtu change.org pokrenuta je peticija da se Vilson oslobodi, koja prikuplje sve više potpisa. Sve vreme oni porede njegov slučaj sa slučajem belog mladića Broka Tarnera, koji je 2016. godine osuđen na šest meseci zatvora, jer je silovao nesvesnu ženu. Na kraju je odslužio tri meseca kazne.

Takođe, samo dva meseca pre presude Vilsonu beli policajac Džejson van Dajk, kome se sudilo za drugostepeno ubistvo Lakuan Mekdonalda, crnog dečaka, osuđen je na šest godina zatvora. Upola manje od Vilsona. Smrt Mekdonalda, zabeležena na sigurnosnim kamerama, na kojima se vidi kako se tinejdžer udaljavao kada je Van Dajk otvorio vatru i upucao ga čak 16 puta, prouzrokovala je proteste u Čikagu zbog policijske brutalnosti i, kako su tvrdili, manjeg vrednovanja života ljudi tamne puti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    25. maj 2019 | 21:56

    Americka selektivna pravda je poznata sirom sveta nije to nista novo samo sad su poceli da je primenjuju i kod kuce izgubili kompas

  • Wien

    25. maj 2019 | 22:34

    Zlo zvano Amerika...opasni i zli kao i svi ostali izmisljeni narodi ...

  • Дејан Младеновић

    26. maj 2019 | 02:17

    Нацисти амерички....од краја 2светског рата водили преко 35ратова у име " демонкратије" и у њима побили преко 50милиона људи а колико су милиона људи побили болестима које су креирали у ЦИА лабораторијама??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA