≫ 

Trampovo osoblje mrzi da putuje sa predsednikom? On jede, čita novine, sprema govore i ne da im da spavaju

CNN preneo je opise neimenovanih navodnih zvaničnika koji sa Trampom putuju po svetu

  • 7

Posetom američkog predsednika Donalda Trumpa Tokiju ovog vikenda, počela su letnja putovanja po celom svetu za njegovo osoblje, zbog kojih će u predsedničkom avionu provesti više od 80 sati leta.

Tramp, koji se ne raduje putovanjima, u prošlosti se žalio na tempo svojih putovanja u inostranstvo ili smeštajem koji mu je obezbeđen.

Njegovo osoblje ponekad nije baš radosno zbog ukrcavanja na “Er fors 1” radi putovanja u inostranstvo, znajući da će njihov šef malo koristiti krevet koji je smešten u nosu aviona, prenosi CNN, ne imenujući nijednog navodnog sagovornika. 

- Kao da smo zarobljlenici - rekao je navodno jedan zvaničnik ovom mediju, opisujući putovanje sa predsednikom u “Er fors 1”.

Avion, Donald Tramp Unutrašnjost Trampvog aviona Printskin: Youtube/Trump

Sadašnji i nekadašnji zvaničnici opisali su putovanja šefa Bele kuće kao naporno iskustvo praćeno dugim satima, a nekoliko njih je navelo da su prekomoska putovanja najgora.

Takvi letovi mogu da traju i do 20 sati, a prostor za spavanje je ograničen.

Na televizorima se neprestano emituju vesti Foks njuza, a ukoliko naslovi na kajronima ne idu u prilog njihovom šefu, članovi osoblja znaju da je vreme “da pričvrste pojas zbog turbulencija”.

Donald Tramp, Severna Koreja Donald i Melanija Tramp Foto: Tanjug/AP

Kada se predsednik ukrcao na 14-satni let za Tokio, njegovo osoblje se pripremilo za pakleni let, tvrdi CNN da su im rekli neimenovani izvori.

Kada je Trump prvi put stupio na dužnost, zaposleni su želeli da putuju u inostranstvo, ali tokom treće godine njegovog predsedavanja, nekoliko zvaničnika je izjavilo da čine sve što mogu kako bi izbegli putovanja zbog haotične atmosfere koja ih navodno prati.

Tokom međunarodnih letova Tramp obično boravi u prednjoj kabini. Kako CNN tvrdi da kažu Trampovi sadašnji i bivši zaposleni, on radi četiri stvari: jede, gleda televiziju ili čita novine, razgovara sa osobljem i zove prijatelje i saveznike.

Tramp navodno provodi sate pregledajući snimljene vesti ili novine i časopise. Poziva u kancelariju osoblje koje je već zaspalo, nestrpljiv da razgovara o predstojećim sastancima ili da smisli odgovor na nešto što je video na medijima, tvrdi CNN.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SILA

    26. maj 2019 | 08:21

    Srpski informer piše da je Amerika odlučila da POKLONI svojih 12 Blek Hok najboljih borbenih helikoptera hrvatima da zamene ruske Mi8(12helića) i Mi17(11helića) do 2025g bi trebali stići svi a naredne godine dolaze prvih 4helića a dogovorenmo je i na POKLON još 60 oklopnih vozila Bradyi(moguće na kraju i 100)... SVE BESPLATNO OD PAKTA A PUTIN ZARAĐUJE NA SRBIMA.

  • pele

    26. maj 2019 | 09:42

    Kakve to veze ima sa Trampovim osobljem

  • ČOPOR

    26. maj 2019 | 08:56

    ...Na 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih vozila BRDM-2 koje je Rusija donirala Srbiji Vašington je odgovara najavom da će Hrvatskoj donirati 60 borbenih vozila pešadije 'bredli'. Ta vozila trebalo bi modernizovati, no i bez toga, za balkanske prilike to su odlična oklopna borbena vozila. Sada vidimo i da Amerika namerava da do 2025. isporuči Hrvatskoj i 12 helikoptera UH-60M. I to je, naravno, odgovor na isporuku Mi-35 Srbiji. Uz dodatnu opremu i obuku posada, vrednost ove donacije iznosi 53 miliona dolara. Zagreb namerava da zameni flotu starijih ruskih helikoptera Mi-8 i Mi-17...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA