≫ 

Crno sunce preko celog obraza: Šta treba da znate o zatrašujućem liku kojem je počelo suđenje u Nemačkoj (FOTO)

On je optužen za iznudu i nasilje

  • 1

Sa crnim suncem nacionalsocijalista istetoviranim preko pola obraza ušetao je David Kuker u sudnicu u nemačkom gradu Gera. Njemu se tu sudi za iznuđivanje, nanošenje telesnih povreda, nelegalni posed oružja i uvrede upućene policiji.

Bivši član gradskog odbora grada Grajca i Nacionalne demokratske partije Nemačke (NPD), zajedno sa još jednim optuženim, osumnjičen je da je pretukao radnika salona za tetovaže i oteo njegov mobilni telefon.

Kuker je, kako piše Bild, uzeo mobilni od pretučenog radnika, jer se u telefonu nalazilo nešto što bi moglo da ga inkriminiše. Nakon što je izbrisao materijal, Kuker je vratio telefon, a u ovom incidentu učestvovao je još jedan muškarac.

David Koeckert David Kuker Foto: Twitter/@DavidKoeckert

On je takođe opužen da je uvredio policajce na mitingu u gradu Ketenu 2018. godine, nazvavši ih "bezdušnim plaćenicima". Miting se inače odražavao zbog smrti jednog nemačkog mladića u tuči sa dvojicom Avganistanaca. Kuker je tada rekao da je u toku "rasni rat protiv nemačkog naroda".

Nemački mediji ga opisuju kao neonacistu, kome je crno sunce nacionalsocijalista istetovirano na obrazu. Kuker je inače prepun tetovaža, od kojih neke govore o ultradesničarskoj ideologiji za koju se zalaže. Jedan je od osnivača Tugida pokreta, koji organizuje demostracije protiv davanja azila migrantima.

Po pisanju nemačkih medija, Tugida je bliska PEGIDA pokretu (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapadnog sveta), inicijativi koja od oktobra 2014. organizuje demonstracije u znak protesta protiv, kako kažu, islamizacije Nemačke i Zapadnog sveta.

Kuker je prošle godine pokušao da se kandiduje za gradonačelnika Grajca. Njegova kandidatura je odbijena. Kako pišu mediji, on ima bogat krivični dosije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA