≫ 

Film koji ruši Poljsku: Sveštenici priznali da su zlostavljali decu, jedan za sve okrivio đavola (VIDEO)

Nikada to nije trebalo da uradim. Nije trebalo da te diram ili poljubim. Nije trebalo...

  • 4

Priznanja bivših sveštenika Katoličke crkve u Poljskoj da su počinili pedofiliju našla su se u dokumentarcu "Ne reci nikom" i protekle dve nedelje potresaju tu zemlju. Ne znajući da ih snimaju, jedan sveštenik priznao je da je zlostavljao devojčicu dve godine i za to okrivio đavola, dok se drugi odao da je dodirivao dečaka koji je bio deo njegove parohije.

Ana Misievic, koja tvrdi da ju je zlostavljao sveštenik kada je imala sedam i osam godina, razgovarala je s njim. Razgovor je potajno sniman i objavljen kao deo dokumentarca braće Sikielski. Od objave 11. maja pogledan je više od 20 miliona puta, a u njemu se govori o decenijama zlostavljanja dece od strane sveštenika iz katoličke crkve u Poljskoj, koja je veoma religiozna zemlja.

Ana tvrdi da je jedna od tih žrtava. Godinama kasnije ona se suočila sa čovekom koji je na strašan način odredio njen život, a koji je trebalo da se brine o njenoj duši. Delove njihovog razgovora preneli su mediji.

NIJE TREBALO DA TE DIRAM

- Oče, htela sam da Vas pogledam u oči i samo pitati zašto - počinje razgovor Ana sa sveštenikom, koji ne zna da ga ona krišom snima.

pedofilija u crkvi Sveštenik koji je zlostavljao Anu Printskirn: TELL NO ONE (2019) by Tomasz Sekielski

- Dirali ste me gde niste smeli, po privatnim delovima. I dalje imam noćne more... Ne mogu da spavam noću. I dalje sve držim u sebi - rekla mu je.

Stariji čovjek kojem je govorila tada je teško uzdahnuo u Domu za starije sveštenike u kojemu su razgovarali. On nikad nije optužen za zlostavljanje.

- Nikada to nije trebalo da uradim. Nije trebalo da te diram ili poljubim. Nije trebalo... - rekao je i zastao.

- Duboko žalim zbog toga... Đavo je u to umešao svoje prste - dodao je i nastavio da tvrdi da se promenio u tri decenije koliko je prošlo u međuvremenu.

12 GODINA ZLOSTAVLJAO DEČAKA

Slučaj koji je dobio najviše pažnje od objave dokumentarca je onaj u kojemu je snimljen sveštenik Francižek Sibula, koji je vodio protivkomunistički pokret tokom 80-ih godina. Snimljen je na kućnom pragu u selu na severu Poljske i optužen da je zlostavljao dečaka od 12 godina decenijamaranije.

Ne znajući da ga snimaju, priznao je da je dirao dečaka na seksualan način, ali je pokušao da umanji svoje postupke.

- Bilo je pokreta milovanja, a onda bismo se vratili svom svakodnevnom poslu - opisuje on i dodaje kako nikad nije došlo do neprimerenosti, te da su on i spomenuti zlostavljani dečak zapravo bili jako dragi jedan drugom. Sveštenik je preminuo pre nego što je dokumentarac objavljen.

Poljski generalni tužilac pokrenuo je istragu o navodnim zločinima u filmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    27. maj 2019 | 07:24

    Не може човек без жене!!! Нека дозволе свештеницима да се жене!

  • Realista

    27. maj 2019 | 10:01

    Kriv im Đavo! Najpre ga traže, a kad ga nadju i dobiju onda im on kriv! I Đavo je fer igrač. On ne kupi one koji neće sa njim, već samo one koji hoće sa njim - one slabe i posrnule duhom. On je jednostavno čistač!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA