≫ 

Stravičan zemljotres pogodio Peru, žrtve se još broje (FOTO) (VIDEO)

Potres jačine 8 stepeni Rihtera srušio najmanje 50 kuća

  • 0

Najmanje jedna osoba je poginula, a 11 je povređeno u snažnom zemljotresu koji je juče pogodio sever Perua, rekli su zvaničnici.

Peruanski Nacionalni centar za vanredne situacije saopštio je da je u potresu jačine osam stepeni po Rihteru više od 50 kuća uništeno, dok su oštećenja registrovana na školama, crkvama i medicinskim ustanovama. Najmanje jedna osoba poginula je u regionu Kahamarka nakon što je stena pala na porodičnu kuću.

Predsednik Perua Martin Viskara, koji je posetio područje u regionu Loreto u amazonskom delu zemlje, rekao je da je ovo najjači zemljotres u proteklih 12 godina. Veliki deo regiona Loreto ostao je bez struje.

Potres, sa epicentrom na dubini od 110 kilometara, osetio se u celoj zemlji, pa čak i u Kolumbiji i Ekvadoru. Zvaničnici Ekvadora rekli su da je povređeno najmanje sedam ljudi, a klizišta su pričinila štetu na kućama.

U susednom Ekvadoru, zemljotres se osetio u području kod mesta Jantzaza, u retko naseljenoj amazonskoj oblasti.

Zemljotresi čiji je epicentar na ovoj dubini obično uzrokuju manje štete od onih čiji je epicentar plići. Peru se nalazi na pacifičkom "vatrenom prstenu" gde se odvija većina seizmičkih aktivnosti u svetu.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA