≫ 

Preživeli putnici sa broda na Dunavu: "U suzama smo gledali kako im glave nestaju u vodi, ništa nismo mogli"

U trenutku sudara oko 20 putnika je bilo na palubi, dok su neki južnokorejski turisti zbog kiše bili u zatvorenom delu broda

  • 2

U sudaru dva broda u sredu uveče na Dunavu u srcu Budimpešte, najmanje sedmoro turista je poginulo, dok spasioci i dalje tragaju za 21 osobom. Na turističkom brodu "Sirena" bilo je 33 turista iz Južne Koreje i dva mađarska člana posade. Oni koji su uspeli da se spasu ispričali su kako je izgledala noć koju nikada neće zaboraviti.

U trenutku sudara oko 20 putnika je bilo na palubi, dok su neki južnokorejski turisti zbog kiše bili u zatvorenom delu broda.

Jedan preživeli putnik, čije ime nije navedeno, dok je ulazio u kola Hitne pomoći, rekao je kako su u suzama gledali kako im "glave nestaju u vodi".

Dunav, Budimpešta, sudar brodova Foto: Tanjug/AP

Za južnokorejski medij Chosun.com preživeli putnik (32) prisetio se kako je brod brzo potonuo. Ljudi koji su bili na palubi upali su u vodu, a oni koji su bili u kabini nisu uspeli da izađu na vreme.

- Borili su se da ostanu na površini i vikali za pomoć, ali ja nisam mogao ništa učiniti - rekao je 31-godišnjak prezimena Čung, jedan od sedmoro spasenih ljudi.

On je dodao da ih je nosila struja, i niko nije stigao da im pomogne. Chung je bio među dvadesetak putnika koji su se na palubi spremali za iskrcavanje i usput se fotografisali. Još deset osoba je u trenutku sudara bilo u kabini.

Dunav, Budimpešta, sudar brodova Foto: Tanjug/AP

- Videli smo veliki brod kako ide prema nama, ali nismo očekivali da će udariti u nas - dodao je Chung.

Još jedna preživela putnica, 32-godišnja Jon, rekla je da se brod odmah prevrnuo i potonuo.

- Oni koji su bili na palubi pali su u vodu, dok su oni u kabini ostali zarobljeni - rekla je Jon kroz suze. Chung je opisao kako se držao za pojas za spasavanje i spasio Jon bacivši joj uže pričvršćeno za pojas.

Dunav, Budimpešta, sudar brodova Foto: Tanjug/AP

Ahn, 60-godišnjak, uhvatio je ruku člana posade drugog broda, ali se nije mogao održati zbog jake struje. Spasili su ga tako što su mu bacili veću praznu plastičnu bocu.

Video: Sudar brodova na Dunavu. U Budimpešti poginulo 7 a 21 osoba nestala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA