Holandija zahteva da se Albancima ponovo uvedu vize zbog povećanja kriminala

Holandski parlament je 16. aprila, na zahtev grupe poslanika pet političkih stranaka, usvojio Rezoluciju o ponovnom uspostavljanju viznog režima za Albaniju

  • 17

Holandija je danas Evropskoj komisiji dostavila Rezoluciju koju je nedavno usvojio holandski parlament sa zahtevom o vraćanju viznog režima za albanske građane koje putuju u zemlje Evropske unije, prenosi portal a1on.

Holandija je ovaj zahtev dostavila evropskom komesaru za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisu Avramopulosu.

Holandski parlament je 16. aprila, na zahtev grupe poslanika pet političkih stranaka, usvojio Rezoluciju o ponovnom uspostavljanju viznog režima za Albaniju, zbog "povećanog albanskog kriminala" u toj državi.

Rezolucija je bila usvojena sa 108 glasova za i 42 protiv.

- Vraćanje vize za albanske građane je neophodno zbog povećanja kriminala od strane albanske mafije u Holandiji. Ove kriminalne organizacije zloupotrebljavaju mogućnost da putuju bez vize u zemlje EU i šire mrežu krijumčarenja - navodi se u rezoluciji.

Rezolucija nalaže holandskoj vladi da podnese ovaj zahtev Briselu, jer poslednju reč u vezi zahteva o ponovnom uspostavljanju viznog režima ima Evropska unija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca Bg

    31. maj 2019 | 17:23

    Jel vide sad kako je imati te mafijaše? Samo neka im uništavaju zemlju. Možda se Holanđani dozovu pameti pa povuku priznanje Kosova. Nama su ti mafijaši okupirali deo zemlje.

  • Ujka Zitko PFK

    31. maj 2019 | 17:46

    Albanci giganti,90% narko trzista je u njihovim rukama.Ogromnu,ogromnu moc imaju.Rasirili se sve do kine.Hellbanianz strah i trepet u evropu.

  • Tatice

    31. maj 2019 | 17:47

    Ovi ljudi su mafija živa,ne fermaju ni evropu ni svet,bave se kriminalom,rade sta hoce. Ukinuce im vize malo sutra,pola evrope snabdevaju drogom,oruzjem. Svaka ima cast,ne jebu sistem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA