≫ 

Incident na protestu protiv Trampa: Njegov pristalica pogođen milkšejkom, demonstrantima se obratio laburista Korbin (FOTO) (VIDEO)

Okupljeni demonstranti su nosili transparente sa porukama protiv američkog predsednika

  • 0

Pristalica američkog predsednika Donalda Trampa pogođen je milkšejkom na protestu, koji je juče održan u Londonu. Ljuti demonstranti su ga napali, a on je rekao da samo vodi kampanju za zaštitu demokratije, prenosi Dejli Mejl.

Stariji muškarac koji nije želeo da oda svoje ime rekao je za medije da je mirno pričao sa demonstrantima i da se šali sa njima, a da su onda protesti postali nasilni.

Video snimak pokazuje da su brojni demontranci počeli da viču na njega i da ga nazivaju "nacističkim ološem", a da je onda neko na njega bacio milkšejk.

Tramp Protest Pristalica Milkšejk Foto: Profimedia/SIPA USA

Muškarac je ispričao da je jedan policijac pokušao da spreči da incident preraste u tuču.

Jučeranji napad se dogodio nakon što se britanski političar Džeremi Korbin obratio demontrantima u centru Londona.

Lider Laburista je optužio predsednika SAD-a da stara osećaj mržnje i da podstiče rasizam. Korbin je u obraćanju demonstrantima u Londonu kritikovao Trampov tretman prema izbeglicama, kao i njegov napad na gradonačelnika Londona.

On je govorio i miru i pravdi i stvaranju boljeg sveta, a onda se jedan deo demonstranata okrenuo protiv čoveka koji je nosio Trampov kačket.

Demonstranti nisu bili oduševljeni što je američki predsednik u poseti Velikoj Britaniji, pa su odlučilli da izađu na ulice glavnog grada.

Svako je nosio neki transparent ili bež, a koji su bili ispisani porukama upućenim lideru SAD-a. Jedan muškarac je nosio transparent de su prikazani Tramp i britanski političar Najdžel Faraž kako se ljube.

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

Pored onih koji ne odobravaju Trampovu politiku, na ulice su izašle i njegove pristalice, pa je u jednom trenutku došlo do povećanih tenzija između ove dve grupe.

Demonstranti su se gurali vređali, a policija je sprečila veće incidente.

TRAMP NIJE HTEO DA SE SRETNE SA KORBINOM

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je kako za vreme svoje posete Velikoj Britaniji ne želi da se sretne sa liderom Laburista Džeremijem Korbinom, opisujući ga kao "negativnu snagu".

Rojters prenosi kako je portparol Laburista nešto ranije potvrdio da je Korbin predložio sastanak sa predsednikom SAD i dodao da je "Džeremi spreman da sa predsednikom razgovara o nizu pitanja, uključujući klimatske probleme, pretnje miru i izbegličku krizu".

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

Korbin je, prenosi BBC, obraćajući se demonstrantima "anti-Tramp protesta" u Londonu rekao kako on ne odbija susret ni sa kim.

Upitan da prokomentariše Korbinove reči na protestu protiv njegove posete Britaniji, Tramp je izjavio da lider opozicije predstavlja "negativnu snagu".

Osim Korbina Tramp je gradonačelnika Londona Sadika Kana okarakterisao kao "negativnog".

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

TRAMP VERUJE U BREGZIT

Predsednik SAD Donald Tramp veruje u Bregzit, ali je zabrinut zbog toga koliko dugo traje, izjavio je političar i zagovornik izlaska Britanije iz EU Najdžel Faraž.

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

- Tramp apsolutno veruje u Bregzit, misli da je to pravi izbor za zemlju i zabrinut je zbog toga koliko to dugo traje - rekao je sinoć Faraž u svom LBC radio programu.

Uoči posete Britaniji Tramp je u intervjuu za list "Sandej tajms" rekao da bi naredni britanski lider trebalo da pošalje Najdžela Faraža, kao nekog ko se najviše zalaže za Bregzit, da pregovara sa EU.

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

Tramp je ranije u intervjuu londonskom tabloidu "San" ocenio da bi britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson bio "izvanredan" izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

- Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao - rekao je Tramp.

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

U Velikoj Britaniji Partija za Bregzit Najdžela Faraža odnela je pobedu na evropskim izborima, dok su najveće stranke, opozicioni laburisti i vladajući konzervativci, pretrpeli velike gubitke.

Nakon toga, Faraž je zatražio učešće u pregovorima o Bregzitu i upozorio da će "preokrenuti" britansku politiku, ako njegov zahtev ne bude prihvaćen.

donald tramp, london, protesti, velika britanija Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Dejli Mejl/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA