Trampov tvit iznenadio i astronaute: Američki predsednik kaže da je Mesec deo Marsa

Teorija koja je prihvaćena je da je sudar između Zemlje i entiteta veličine planete, pre mnogo godina, rezultirala krhotinama koje su na kraju postale Mesec

  • 5

Svi oni koji se bar malo razumeju u astronomiju u petak su ostali iznenađeni činjenicom da je Mesec deo Marsa. Bar tako kaže Donald Tramp.

- Za sav novac koji trošimo, NASA ne treba da priča o odlasku na Mesec. To smo uradili pre 50 godina. Treba da se fokusiraju na mnogo veće stvari koje radimo, uključujući Mars (čiji je Mesec deo), odbranu i nauku - napisao je Tramp.

Njegova objava iznenadila je mnoge s obzirom na to da se Mesec obično ne posmatra kao deo Marsa.

Vodeća teorija koja je prihvaćena je da je sudar između Zemlje i entiteta veličine planete, pre mnogo godina, rezultirala krhotinama koje su na kraju postale Mesec. U proseku Mars je udaljen od Meseca oko 225 miliona kilometara, a na pitanje "Gardijana" da li je Mesec deo Marsa, NASA nije odgovorila.

Tramp je vraćajući se iz Evrope podelio tvit koji je u suprotnosti sa njegovim ranijim objavama, kada je težio povratku čoveka na Mesec do 2024. godine.

NASA planira da izgradi svemirsku stanicu u mesečevoj orbiti sa koje bi se astronauti prebacivali na mesečevu površinu do 2024. što je deo većeg poduhvata kako pripremiti teren za eventualne misije na Mars.

Pogledajte video: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    8. jun 2019 | 13:55

    A ko je to video

  • Srđan

    8. jun 2019 | 23:34

    Kako ima teoriju kad još nisu sleteli na mesec? UNOŠTILI SU MOJE DEČIJE MAŠTARIJe RADI POLITIČKOG DOKAZIVANJA. Dosta nam toga. Ljudska posada nije još nigde sletela. Leti se još na Gagarinovoj visini, samo što se odande većinom šalju bombe i po malo satelitskih signala. Sada primamo još bolje snimke sa Marsa. Prvo da li je i to istina u eri razvijene kompjuterizacije pitanje je. Ne verujem da je nemoguće ali u ovakvom napretku ratova teško da neko baca pare na razvitak. Kompjuteri su takođe stvoreni u tu svrhu, a osvajanje Marsa nema tu svrhu, osim bogaćenja pojedinaca. Gde bi završili putnici koji bi hrabro pošli za Mars teško je dokučiti u ovako uređenom svetu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA