Sveštenici silovali dečake na satanističkim zabavama: Užasna vest iz Škotske potresla planetu

Nekoliko decenija kasnije, žrtva seksualnog iživljavanja odlučila da progovori. Satanisti tvrde da to nisu njihovi nego hrišćanski rituali

  • 13

Istraga o zlostavljanju dece u Škotskoj dovela je do jezivog otkrića. Jedna od žrtava, Dejv Šerp, posvedočio je da je kao dečak bio silovan na "satanističkim" zabavama.

Šerp, koji je iz Glazgova, opisao je takođe kroz kakvo je seksualno, fizičko i emocionalno nasilje prošao u katoličkom dečjem domu St. Ninian u mestu Foklend, u škotskom okrugu Fajf, prenosi BBC. Ovaj dom je vodio katolički red Hrišćanske braće, poznat po svom radu na evangelizaciji i edukaciji, ali i po brojnim skandalima sa seksualnim zlostavljanjem dece štićenika.

Zlostavljanje mu je ostavilo "doživotne traume", rekao je Šerp.

Nezavisna istraga o zlostavljanju dece u Škotskoj pokrenuta je kako bi detaljno ispitala zlostavljanje u domovima za decu. Šerp je apelovao na direktorku istrage Lejdi Smit da od svedočanstava žrtava složi "slagalicu" zlostavljanja i pozvao na "nacionalnu raspravu" na ovu temu.

Silovali su ga, vezali i zatvarali u prostoriju za tuš.

Šarp trenutno ima 60 godina, zlostavljan je kao dete od 1971. do 1975. godine, a odrekao se i prava na anonimnost. On je završio u domu za nezbrinutu decu kad je imao samo godinu dana, nakon što mu je majka umrla.

Prošao je kroz nekoliko institucija pre nego što je smešten u katolički dom u Fajfu. Tamo ga je, kaže, "vrbovao" jedan od vaspitača. Rekao mu je da ga voli, što mu, kaže Šerp, nikad niko pre toga nije rekao, da bi ga zatim i silovao. Imao je 12 godina.

Dete, deca, zlostavljanje, nasilje, ubistvo, pištolj, pesnica, strah Decu su uglavnom zlostavljali pod tušem i pretili im; Foto - Ilustracija: Telegraf/Pixabay

Zlostavljanje se, objasnio je, uglavnom događalo u prostorijama za tuš, gde bi ga za kaznu često terali da stoji celu noć.

Jednom je napadnut jer je pitao gde je njegov prijatelj iz doma, koji je bio nestao. Tek je kasnije saznao da se taj dečak ubio, verovatno takođe zbog trauma izazvanih zlostavljanjem.

Pijani vaspitač odveo ga je pod tuš, zavezao mu ruke i usta, a zatim ga je, kaže Šerp, obesio na sajlu i zapretio mu da će ga ubiti ako nekom išta kaže,  da bi ga nakon toga još jednom silovao.

Dečake su slali po celoj Škotskoj i Irskoj da bi ih silovali na "satanističkim" zabavama.

- Nakon tog dana sve što sam radio bilo je pod njegovom potpunom kontrolom - rekao je Šerp.

Dalje je ispričao kako su "dvojicu ili trojicu" dečaka vaspitači slali po Irskoj i Škotskoj kako bi služili kao seksualno roblje na seksualnim zabavama punima alkohola, koje je opisao kao "satanističke". U silovanju su učestvovali i sveštenici, dodao je.

Jednom je u Irskoj, tvrdi Šerp, 10 muškaraca silovalo dečake naizmenično. On je pak otišao iz doma sa 16 godina, "bez ikakve druge uspomene osim trajnog zlostavljanja".

Satanisti zgroženi: To nisu naši, nego hrišćanski rituali

Uskoro je postao zavisan od alkohola i droge, s čime mučio muku narednih 25 godina. Više puta pokušao je da se ubije, a završio je i u bolnici nakon nervnog sloma. Na kraju je, kaže, pronašao veru i odlučio da "preokrene svoj život".

Zanimljivo je da je i Satanistička crkva reagovala na tvrdnju svedoka da su zabave na kojima su sveštenici i vaspitači silovali decu bile satanističke.

- Oni (pedofili) su bili katolici i opisani su u izveštajima kao religozni. Ove seksualne zabave natopljene alkoholom bile su hrišćanske, a ne satanističke - napisala je Satanistička crkva u objavi na svojoj zvaničnoj Tviter stranici.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA