Govorila je "spržite ga, ubio je moje petoro dece", ali se sada predomislila: Bivša žena ubice tražila na sudu milost za njega

Iako kaže da je zgrožena ubistvom svoje dece, Amber Kizer ipak moli, u ime dece, za život bivšeg muža

  • 3

Bivša žena muškarca koji je proglašen krivim za ubistvo njihovo petoro dece u Južnoj Karolini pojavila se u sudu ove nedelje da bi zamolila porotnike da ga ne osude na smrt, piše CNN.

Amber Kizer je bila udata za Timotija Džonsa Juniora osam godina, živeli su u okrugu Leksington do 2012. godine, kada su se razveli i podelili starateljstvo nad decom. Posle razvoda, Amber je bila bez posla, bez automobila, pa je verovala da je najbolje da bivšem mužu prepusti primarno starateljstvo nad decom.

Timothy Jones, Amber Kyzer

Ubica petoro dece, Timoti Džons Junior, Foto: Tanjug/AP

- Nisam imala ništa da ponudim deci, nisam mogla da se brinem o njima. Kao majka, donela sam najbolju odluku koju sam mogla. U to vreme sam verovala bivšem mužu. Obećao je da će se brinuti o našoj deci - ispričala je Amber.

Onda je 28. avgusta 2014. godine, pozvala decu, kao i obično, u 19 časova  - ali je nešto bilo drugačije. U pozadini, deca su vrištala, a sin je zvučao kao da s ebori za vazduh, opisala je. Potom je bivši muž isključio telefon i nije odgovarao na njene brojne pozive. Kasnije je saznala da je ubio Mer (8), Elijasa (7), Nejtana (6), Gabrijela (2) i Ebigejl (1). Džons je izjavio da nije kriv pozivajući se na neuračunljivost. Posle tri nedelje svedočenja, porota ga je proglasila krivim po pet tačaka optužnice. Tužioci traže smrtnu kaznu, a o kazni će odlučivati porotnici.

Iako kaže da je zgrožena ubistvom svoje dece, majka ipak moli, u ime dece, za život bivšeg muža.

DECA SU GA VOLELA

- Nije prema mojoj deci pokazao ni malo milosti. Ali, moja deca su ga volela, a ako treba da govorim u ime svoje dece, onda moram i to da kažem. Nisam ovde zbog sebe. Mama u meni želi da on oseti sve što ja osećam, što su moja deca osetila. Ništa, ništa ne može da opravda ono što je uradio - rekla je Amber Kiz.

Tokom suđenja, u jednom trenutku se okrenula čoveku s kojim je bila u braku i rekla mu da ga je u jednom trenutku volela, kao i njihova deca. Džons je obrisao suze maramicom.

Timothy Jones, Amber Kyzer

Amber Kizer, Foto: Tanjug/AP

MEDVEDICA U MENI BI MU ODRALA KOŽU

Amber je ispričala da nije prisustvovala svakom danu suđenja i da je saznala kako su joj deca ubijena, kada i javnost.

- Majka u meni je vikala "Spržite ga, spržite ga, apsolutno!". Ali sam ja neko ko ne veruje u smrtnu kaznu. Ne bih volela da njegova porodica izgubi sina, kao ja što sam - dodala je ona.

- Da mogu lično da mu oderem kožu s lica, bih. Tako bi uradila medvedica u meni. Ne želim porodici Džons ono što sam ja osećala, kad sam izgubila svoje sinove.

Ona je ispričala da ju je Džons, tokom braka, zlostavljao, ponekad i u prisustvu dece. Opisala je kako ju je pljuvao, udarao glavom i pretio da će da je isecka na komade.

Osim Amber Kizer, i Džonsova baba i otac tražili su od suda da mu ne potpiše smrtnu kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    13. jun 2019 | 07:23

    Protiv sam smrtne kazne ne iz milosrdja nego sto dozivotnu smatram mnogo gorom kaznom. Mislim na onu pravu, kad se nikad ne izadje na slobodu.

  • Nik

    14. jun 2019 | 16:19

    I kozu sa lica i sa ledja i sve gde je ima malo bi mu bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA