≫ 

Kidnaperi uleteli u prodavnicu automobila i zarobili radnike, policija ih genijalno spasla (VIDEO)

Policija je dovela i porodicu otmičara da pregovaraju sa njima

  • 0

Tajvanska policija oslobodila je devet radnika prodavnice automobila u gradu Taojuan u Tajvanu, koje su dvojica muškaraca, naoružani kalašnjikovima, bombama i puškama sačmarama, kidnapovali i pet sati ih držali kao taoce, prenosi "Dejli mejl".

Snimci koje je objavila tajvanska televizija TVBS pokazuju da su kidnaperi odveli žrtve u kancelariju i postrojili ih uz zid sa rukama iznad glave.

Dvojica kidnapera, sa istim prezimenom Lin, bili su osumnjičeni da su nešto ranije izazvali pucnjavu u gradu, a zatim pobegli, nakon čega ih je jurila policija.

Oni su navodno provalili u prodavnicu automobila oko 18h časova i držali su osoblje kao taoce dok su pregovarali sa policijskim bezbednosnim snagama.

Vlasti su odmah zatvorile ulicu i poslale više od 100 policajaca na mesto zločina.

TVBS je takođe objavio snimke na kojima se vidi kako pripadnici policije nalaze jednog radnika koji se sakrio u atuomobil, kako bi se spasao otmice.

Policija je saopštila da su osumnjičeni u više navrata otvorili vatru na njih, ali policajci nisu uzvratili paljbu. Umesto toga, koristili su "emocionalnu privlačnost" i zvali porodicu osumnjičenih otmičara kako bi pomogla da se situacija što bezbolnije reši.

Osumnjičeni su, prema pisanju medija, oslobodili taoce nakon što je policija dovela majku jednog od otmičara kako bi molila sina da ne čini gluposti i da pusti ljude na slobodu.

Dve radnice su puštene oko 19 časova, a ostali radnici oslobođeni su u dve grupe, između 22:30 i 23 časa. Svi su prošli bez povreda.

- Potražili smo pomoć članova porodice i advokata osumnjičenih da bismo smanjili rizik potencijalnog nanošenja povreda ili gubitka života talaca - rekao je Čen Đakin, direktor policije grada Taojuan.

Gradonačelnik Ženg Venčan pohvalio je reakciju policije.

- Otmičari su kod sebe imaloi veliku količinu oružja i u takvoj situaciji potrebno je mirno i hladnokrvno postupati. Mislim da rešenje za kojim je pribegla policija pokazuje njihovu veliku sposobnost i profisionalizam - rekao je prvi čovek Taojuana.

Policija sprovodi dalju istragu ovog slučaja.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA