≫ 

Po čemu su slični Donald Tramp i Boris Džonson: Nisu samo frizure ono što ih čini "blizancima"

Mnogi ih zbog izgleda, a i zbog kontroverznih političkih stavova, smatraju "blizancima"

  • 2

Čini se da Boris Džonson, koji je kandidovao za naslednika Tereze Mej za mesto premijera Velike Britanije, ima više sličnosti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom nego što bi se moglo misliti.

Uprkos svim skandalima bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova koji je oduvek bi podložan gafovima, Džonson je favorit za premijersku stolicu.

Iskusnog političara, kog je javno podržao Donald Tramp, konstantno poređuju sa američkim predsednikom, a za to postoje nekoliko razloga.

NIKO NIJE VEROVAO U NJIH

Još 2016. godine, američki republikanci pokrenuli su pokret "Nikad Tramp" kako bi sprečili njegovu kondidaturu za predsedničke izbore, dok današnji torijevci pokušavaju da poguraju kampanju "Bilo ko osim Borisa", kako bi sprečili Džonsona da postane naredni britanski premijer.

Iako se na početku činilo da Tramp nema šansi u odnosu na iskusniije političare, pokret "Nikad Tramp" nije uspeo,  i izgleda da će ista sudbina zadesiti kampanju koja se vodi protiv Džonsona.

IDENTIČNA FRIZURA

Zanimljivo je to da su Boris Džonson i Donald Tramp rođeni u Njujorku, a još je zanimljiviji njihov sličan izgled, bar kad je kosa u pitanju. Što se njihovih frizura tiče, popularni komičar Trejvor Noa rekao je u jednoj svojoj emisiji kako misli da su "Borisa i Donald blizanci, razdvojeni po rođenju".

Boris Džonson Boris Džonson; Foto: Tanjug/Zoran Žestić

EKSCENTRIČNI PO PRIRODI

Šef Bele kuće, kao i kandidat za premijera Velike Britanije, poznati su po kontroverznim radnjama i optužbama. Trampa su u više navrata optuživali za seksualne afere, što je predsednik SAD-a snažno negirao, dok se Džonson našao u epicentru porodičnog skandala prošle godine nakon što su britanski mediji tvrdili da je varao tada svoju suprugu Marinu Viler sa kojom je 25 godina bio u braku. On je, za razliku od Trampa, razveden.

KONTROVERZNE ODLUKE

Ukoliko detalje iz njihovih privatnih života ostavimo po strani, obojica političara pribegavaju za sklapanjem, raskidanjem i korigovanjem ugovora i saveza. Podsetimo, na inicijativu Donalda Trampa, potpisan je novi  NAFTA sporazum između SAD-a, Meksika i Kanade, kao zamena za 24-godišnji NAFTA pakt, koji je Tramp kritikovao kao "katastrofalan". Poznat je i po pretnjama zemljama koje se usude da ugroze američke interese, a najnoviji je spor sa Iranom koji prreti da eskalira u ozbilje sukobe.

Donald Tramp Donald Tramp; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane Boris Džonson, poznat kao političar "bez dlake na jeziku" bio je među najglasnijim zagovornicima referenduma o Bregzitu, tvrdivši da njegova zemlja treba što pre da izađe iz EU. Jednom je Evropsku uniju slikovito opisao kao "loše dizajniranu odeću - previše usku na nekim mestima, previše suženu i opasno labavu na drugim".

Nije ni čudo što Tramp misli da će "britanski plavušan", ukoliko bude izabran, odlično obavljati premijersku funkciju svoje zemlje.

(Telegraf.rs/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran52

    15. jun 2019 | 18:19

    Manipulatori koji svojim radom uništavaju drugima živote a oni profitiraju.

  • miško po pisko i obezbedjenje pozarevac

    15. jun 2019 | 01:17

    Frajeri:)))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA