Nevreme u Evropi odnosi žrtve: Oluja divlja 122 km/h, obara drveće i prevrće čamce (VIDEO)

Oluja je u Švajcarskoj donela obilnu kišu, grad i vetar sa udarima do 122 kilometara na sat

  • 5

Najmanje dve osobe poginule su u nevremenu koje je pogodilo Švajcarsku i Francusku, saopštili su danas zvaničnici.

Jedna turistkinja utopila se u Ženevskom jezeru nakon što se njen čamac prevrnuo tokom nevremena, a druga je poginula u Francuskoj pošto je drvo palo na njenu prikolicu u kojoj je kampovala, javio je AP.

Oluja je u Švajcarskoj donela obilnu kišu, grad i vetar sa udarima do 122 kilometara na sat, preneli su švajcarski mediji.

DA LI NEVREME PRETI SRBIJI?

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a posle podne, uveče i tokom noći uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab i umeren, jugoistočni i istočni, uveče i tokom noći u skretanju na severni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 stepena, najviša dnevna od 32 do 34.

I u Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab do umeren, jugoistočni i istočni, uveče i tokom noći u skretanju na severni.

Jutarnja temperatura oko 22, najviša dnevna oko 34 stepena. Tokom noći, uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada je moguć kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

 

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Narednih dana promenljivo oblačno sa čestom pojavom pljuskova s grmljavinom, samo od četvrtka do subote pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Maksimalna temperatura u većini mesta od 27 do 31 stepena.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA