Ovako će izgledati početak Trampove kampanje: Može li "legendarni trgovac" da ostane u Beloj kući?

Tramp će zvanično objaviti kandidaturu za predsednika SAD, izbori će biti održani sledeće godine

  • 0

Donald Tramp samog sebe smatra legendarnim trgovcem, no može li zaista "da proda" Americi još četiri dramatične godine u Beloj kući? U utorak će u Orlandu na Floridi načiniti prvi korak i zvanično će objaviti kandidaturu za drugi mandat. Operativni šef kampanje Majkl Glasner kaže da se za taj "istorijski skup" skup "traži karta više".

Nema sumnje kako će veče izgledati. Hvalisavi Tramp tvrdiće da je američko gospodarstvo jače, vojska snažnija i da država nikada nije imala veći ugled, pišu mediji.

Odani birači i simpatizeri Republikanske stranke, s crvenim bejzbol kapama na kojima piše "Učinimo Ameriku ponovno velikom" vikaće "SAD, SAD!". Kad predsednik upre prstom na novinare koji prate skup verovatno će uslediti zvižduci i uzvici negodovanja.

TOTALNO DRUGAČIJI OD DRUGIH

Godine 2016. Tramp je bio nepoznanica, kandidat toliko drugačiji od drugih, zbog svoje retorike malo ko je verovao da može da pobedi demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton.

No, danas svi znaju šta mogu da očekuju.

- Godine 2016. upalilo je kada je govorio da su svi drugi u krivu, pa će slediti isti instinkt verujući da može opet da pobediti 2020. godine - rekao je politički analitičar sa Univerziteta u Virdžiniji Leri Sabato.

- To možda nije dobra strategija, ali Tramp nije sposoban da promeniti smer - dodao je.

donald tramp, amerika, slogan, kampanja, izbori Tramp je u prethodnoj kampanji bio poznat po zapaljivim govorima; Foto: Tanjug/AP

Iako kampanja zvanično počinje u utorak, bivša rijaliti zvezda i trgovac nekretninama nije prestao s kampanjom od 2016. kada je u trku ušao teatralnim spuštanjem niz zlatne pokretne stube u Tramp Taueru u Njujorku.

Smatrajući se autsajderom koji se radije povezuje s biračima nego s Kongresom ili još gore "neprijateljskim medijima", Tramp održava mnogo više skupova nego bilo koji prethodni stanar Bele kuće.

POČINJE ROK KONCERTOM

Posetioci će se najpre zagrejati rok muzikom, onda će se pojavi Tramp i počeće da nabraja dosadašnje uspehe, pa će samouvereno najaviti pobedu 2020. podsećajući na "dan kada se zajedno s prvom damom spustio pokretnim stepenicama". Te su stepenice postale takav mitski element Trampove priče da je njegov zet Džered Kušner čak razmišljao da scenu ponovi u kampanji za izbore 2020., objavio je "Njujork tajms".

Umesto toga, Tramp će "zaljuljati" centar Emvej u Orlandu koji prima 20.000 ljudi, u saveznoj državi Floridi, čijih bi mu 29 elektorskih glasova moglo pomoći da "zadrži trentuni posao".

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA