≫ 

Otac se udavio u jezeru nakon što je skočio da spase sina (3) koji se okliznuo i upao u vodu

Dečak je preživeo, ali otac nije imao sreće. Smrt 31-godišnjaka konstatovana je u obližnjoj bolnici

  • 0

Kristofer Šulc (31) preminuo je nakon što je skočio u jezero Detroit u Minesoti, kako bi spasao svog trogodišnjeg sina, koji se okliznuo sa mosta i upao u vodu.

Policija i spasilačke ekipe došle su na poziv očevidaca dok se otac u jezeru borio da spase dete. Spasioci su uspeli da izvuku mališana, ali Šulc je, na žalost, preminuo nakon što je prevezen u bolnicu, piše "Dejli mejl".

Bil Vikam koji živi nedaleko od jezera, istakao je da voda na mestu gde je dečak upao nije mnogo duboka, ali da je je strujanje vrlo snažno i nije preporučljivo čak ni za dobre plivače.

- Kada ste roditelj učinićete sve da spasete svoje dete. Gospodin Šulc se žrtvovao i da je život za svog sina. Nadam se da će njegov sin jednog dan a odrasti i postati svestan žrtve koju je njegov otac podneo da bi mališa bio živ. Neverovatno tužna priča - istakao je Vikam.

Christopher Schultz Kristofer je preminuo kako bi spasao svog sina; Foto: gofundme.com

Šulc je zvanično proglašen mrtvim u bolnici 70 kilometara od Farga u Severnoj Dakoti. Mališan posle pada u jezero nije zadobio posledice opasne po život, ali je pod nadzorom lekara.

Metju Klark, prijatelj preminulog Kristofera Šulca emotivnom porukom na društvenim mrežama oprostio se od svog drugara heroja.

- Ti si heroj. Uvek sam uživeo družeći se sa tobom i oduvek sam znao da si sjajna i pozitivna osoba. Mnogo ćeš mi nedostajati - napisao je Klark.

- Čovek se jednostavno žrtvovao da bi njegovo dete živo dočekalo sledeći dan. Ni o čemu nije razmišljao osim o tome da njegov mališan preživi. Zaista mi je žao dece i ne mogu da zamislim kako će izgledati dan kada dete bude shvatilo zašto je njegov otac preminuo - dodao je.

Christopher Schultz Mališan je zahvaljujući hrabrošću svog oca ostao živ; Foto: fox2detroit.com

Nadležne ekipe izvršile su uviđaj i nedvosmisleno utvrdile da je muškarac preminuo u pokušaju da spase svog sina.

Američke fondacije počele su da prikupljaju novčanu pomoć za porodicu preminulog Šulca. Vrlo brzo je skupljeno više od 1.200 dolara pomoći.

VIDEO: Mesto gde je upao u vodu maloletni D. Đ. (17)

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA