≫ 

Dva razorna zemljotresa pogodila Kinu za pola sata: 11 osoba poginulo, 122 ranjeno

Spasioci su izvukli neke preživele iz ruševina u blizini epicentra

  • 0

Dva jaka zemljotresa pogodila su 17. juna Kinu, a broj žrtava raste. Za sada, 11 osoba je poginulo, a povređenih je 122, saopštili su državni mediji, dodajući da su spasioci izvukli neke preživele iz ruševina.

Potresi sa razmakom od otprilike 30 minuta pogodili su jugozapadnu provinciju Sečuan kasno u ponedeljak, a osetili su se u velikim regionalnim gradovima, kao što je glavni grad pokrajine Čengdu i metropola Čongking, prenosi Rojters.

Zemljotres u Kini Foto: Tanjug/AP/Xinhua

Spasioci su izvukli neke preživele iz ruševina u blizini epicentra, u većinski ruralnom području, dodala je državna televizija.

Zemljotres u Kini Foto: Tanjug/AP/Xinhua

Potres jačine 5,9 stepeni bio je praćen manjim zemljotresom jačine 5,2 stepena, a do oba je došlo na dubini od 10 kilometara, a sa epicentrom blizu okruga Čangning, saopštio je Geološki zavod Sjedinjenih Država.

U ovom područuju potresi su česti, a maju 2008. godine Sečuan je pogodio veliki zemljotres u kojem je poginuo skoro 70.000 ljudi, podseća Rojters.

VIDEO: Zemljotres u Manili prosuo bazen sa vrha zgrade

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA