≫ 

Hana je najmlađa članica norveške vlade, rodom je iz Bugojna i ponosna je na svoje balkansko poreklo

Pre tri godine imenovana je za savetnicu ministra obrazovanja, da bi od januara 2018. prešla na dužnost zamenice ministra industrije i privrede

  • 2

Hana Sumeja Atić (28), rodom iz Bugojna iz Bosne i Hercegovine, imenovana je za zamenicu ministra industrije i privrede u norveškoj vladi.

- Imam 28 godina i najmlađa sam članica norveške vlade. Ovo je svojevrsno priznanje mog napornog rada u proteklom razdoblju, kao i potvrda da se svi snovi mogu ostvariti ako imate jasan cilj i želju - potvrdila je Atić za agenciju FENA.

Nakon što je još u avgustu 2016. imenovana za savetnicu ministra obrazovanja, u januaru 2018. dobila je mesto savetnice u norveškom ministarstvu industrije i privrede.

Posao zamenice ministra opisuje kao zahtevan i odgovoran.

- Odgovornost je sigurno velika, ali isto tako predstavlja i izazov za mene kao mladu osobu s puno ideja. Srećna sam zbog prilike i podrške koju mi pruža premijerka Erna Solberg.

MLADA BUGOJANKA

Mladu političarku poreklom iz Bugojna posebno je pohvalio norveški ministar industrije i privrede, istakavši da se radi o "mladoj osobi koja poseduje znanje i impresivan pregled o svim pitanjima, kojima se konkretno bavi ministarstvo industrije i privrede".

- Rekao je da se raduje nastavku naše dosadašnje, dobre saradnje, a ja ću nastojati da opravdam poverenje koje mi je ukazano - rekla je Atić.

Takođe je istakla da se zbog novih radnih dužnosti vratila u Oslo, koji je napustila kada je počela da studira pravo na Univerzitetu u Bremenu.

- Ne bojim se novih radnih zadataka i verujem da ćemo ispuniti obećanja koja smo dali građanima kao stranka Hojre, čija sam članica od svoje 15. godine - ponosno ističe mlada pravnica i političarka.

PONOSNA JE SVOJE POREKLO

S ponosom govori i o svojim sunarodnicima, u Norveškoj i drugim zemljama, kao ambicioznim i uspešnim ljudima.

- Bosanci i Hercegovci koji u Norveškoj žive i rade poznati su po uspehu u raznim područjima.

Atić je u Norveškoj od 1993. godine. Kada je izbio rat u Bosni Hercegovini, odselila se sa majkom na Brač, gde su proveli samo šest mesecio. Potom su otišle u Norvešku, a nakon završetka rata u toj skandinavskoj zemlji joj se pridružio i otac.

- Cela porodica je u Norveškoj otkako se rat završio i ta nam država pruža sve što nam je potrebno. Ipak, ostaje i žal za domovinom, te se uvek rado vraćamo u BiH - zaključila je Hana Sumeja Atić.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    19. jun 2019 | 11:38

    A sta to nas interesuje

  • Perke

    19. jun 2019 | 16:28

    Ova mala je Norvezanka..poreklom Boga pitaj sta je, jer muslimanka sigurno nije, a samim tim ni Bosnjakinja..sve u svemu, Evropljanka..verovatno ce da se uda za nekog crnca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA