≫ 

Pojavili se snimci razarajućeg zemljotresa i cunamija u Japanu (VIDEO)

Stanovnici nikada nisu osetili toliko jak zemljotres

  • 1

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagatu, na severoistoku Japana, a nakon što je izdato upozorenje na cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašime, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Talas je pogodio i obalu Sakate, takođe u okrugu Jamagate, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti. Kako se navodi, talas nije bio značajne visine da bi ugrozio stanovništvo, a u međuvremenu je upozorenje na cunami ukinuto.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijh sedam jedinica nije u funkciji od 2012. godine.

Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošide Suga, izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da nema podatke da je bilo problema u nekoj nuklearki u Japanu.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinstava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA