U razornom zemljotresu u Japanu povređeno 26 osoba, bez struje 10.000 domova (FOTO)

Izdato je bilo upozorenje za cunami, a prvi talas pogodio je obalu ostrva Avašima

  • 0

Najmanje 26 osoba je povređeno, od kojih jedna teško, nakon što je zemljotres jačine 6,7 stepeni pogodio u utorak severozapadni deo Japana.

Kako prenosi japanska agencija Kjodo, 17 ljudi je povređeno u prefekturi Jamagata, po četiri u perfekturama Nigata i Mijagi, i jedna u perfekturi Išikava, u zemljotresu koji je pokrenuo klizišta i doveo do nestanka struje u pojedinim oblastima.

Japan Earthquake Foto: Tanjug/AP

Za sada nije prijavljeno da je iko nestao u zemljotresu, saopštila je Agencija za upravljanje požarima i katastrofama. 

Zemljotres se dogodio u utorak oko 22.20 po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a pojedini stanovnici rekli su da nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Japan Earthquake Foto: Tanjug/AP

Japanska Meteorološka služba saopštila je da je, pošto je izdato upozorenje na cunami, prvi talas pogodio obalu ostrva Avašima, kao i obalu Sakate, koja se nalazi u okrugu Jamagata.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijh sedam jedinica nije u funkciju od 2012. godine.

Japan Earthquake Foto: Tanjug/AP

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Pogledajte video: Pojavili se snimci razarajućeg zemljotresa i cunamija u Japanu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA