Masovna tuča 150 Rusa i Roma, sevale pesnice, gvozdene štangle, ima mrtvih

Masovna tuča završila se prrebijanjem, smrću jedne osobe i proterivanjem Roma iz mesta Čemodanovka

  • 4

Žestoka tuča izbila je u varošici Čemodanovka u južnoj Rusiji, akteri su bili Romi i lokalni Rusi. Jedna osoba je u masovnom obračunu izgubila život, prenose tamošnji mediji.

Masovna tuča izbila je 13. juna, a desetine Roma je nakon obračuna napustilo ovo mesto u regionu Penza. Najteže je prošao jedan pripadnik romske zajednice koji je izgubio život usled zadobijenih povreda glave, prenosi BBC.

Do sada je uhapšeno 28 osumnjičenih, a svi su Romi. Visoki zvaničnik Nikolaj Moskalenko rekao je da je 43 Roma napustilo selo.

Neki od svedoka masovne tuče u kojoj su "letele" šake, letve i gvozdene štangle, kažu da je u sukobu učestvovalo čak 150 ljudi.

Rusija, Romi, Rusi, tuča Na društvenim mrežama tvrde da su spaljene romske kuće u mestu Čemodanovka; Prinstscreen: Youtube/RMP NEWS

Moskalenko koji je odgovoran za međuetničke odnose u regionu Volgograd izjavio je za RIA Novosti kako su većina evakusanih nakon tuče žene i deca, a oko 900 njih odvezeno je autobusima u oblast Astrahan na jugu uz Kaspijsko more.

Portparolka oblasti Dina Čeremuškina rekla je da je oko 130 romskih kuća ispražnjeno.

Na Jutjubu su se pojavili video snimci u kojima se, prema navodima, vidi kako gore romske kuće.

Trenutno nije poznato šta je uzrok masovne tuče, a jedna od poglavara lokalne romske zajednice Nadežda Demeter izjavila je kako su se odrasli uključili u tuču nakon što su se deca iz dveju seoskih zajednica Roma i Rusa posvađala dok su se kupala u lokalnom ribnjaku.

Iz policije su izjavili da je najmanje pet osoba teško povređeno, od kojih je jedna potom podlegla povredama u bolnici.

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stef

    19. jun 2019 | 14:35

    Gledali Sisanje pa ajde da vidimo kako je to u praksi 😂

  • Balval

    19. jun 2019 | 15:08

    Svaka svadja mrznja tuca ne odgovara nikome mi neznamo tacno kako je do toga doslo zato ne mozemo da damo svoj komentar samo zato sto nam pasu jedni a drugi ne. Budimo objektivni . Da se tako nikad nigde ne ponovi kako bi nama bili kada bi smo u njihovoj kozi bili.

  • Lazar

    19. jun 2019 | 14:44

    Daleko od Rusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA