Tramp o obaranju američke bespilotne letelice: Iranci, načinili ste veliku grešku!

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) potvrdila je da su iranske snage oborile američki dron

  • 40

Predsednik SAD Donald Tramp danas je putem Tvitera ocenio kao "veoma veliku grešku" iransko obaranje američkog drona, za koje Vašington tvrdi da se desilo u međunarodnom vazdušnom prostoru, a Teheran da se dogodilo iznad teritorije Irana.

- Iran je načinio veoma veliku grešku - tvitovao je Tramp.

Centralna komanda vojske SAD (CENTCOM) potvrdila je da su iranske snage oborile američki dron.

U saopštenju se navodi da je bespilotna letelica "RQ-4A Global hok" za nadgledanje mora rano jutros "oborena iranskim raketnim sistemom zemlja-vazduh dok je operisala u međunarodnom vazdušnom prostoru nad Ormuskim moreuzom".

Prema navodima CENTCOM-a, "iranski izveštaji da je letelica bila nad Iranom su lažni" i radi se o "neisprovociranom napadu na američki objekat za nagledanje u međunarodnom vazdušnom prostoru".

AP prenosi da je Ministarstvo spoljnih poslova Irana upozorilo SAD da ne narušavaju iranski vazdušni prostor, pošto je Revolucionarna garda Irana oborila američki dron.

Poluzvanična iranska agencija Tasnim objavila je saopštenje ministarstva koji je kazao da Iran ne može da dopusti "nezakonite prelaske preko teritorije i upade u svoj vazdušni prostor bilo kom stranom letećem objektu".

Navodi se da "oni koji su upali snose punu odgovornost" za to što se dogodilo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    20. jun 2019 | 17:46

    Прво једно међународно тело од ауторитета да констатује где се летелица налазила у тренутку обарања.Тек после тога знаће се истина и чија је одговорност .Тероризам ни са чије стране није оправдан.

  • Peks

    20. jun 2019 | 17:35

    Sve vam verujemo ameri vi ste jedna dobronamerna i neiskvarena „nacija".

  • Đurađ

    20. jun 2019 | 19:25

    Bravo Iranci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA