≫ 

Tramp naredio, pa otkazao napad na Iran zbog obaranja američkog drona (VIDEO)

Za sada nije jasno da li će napad na Iran biti, na kraju, izvršen

  • 35

Predsednik SAD Donald Tramp odobrio je napad na Iran zbog obaranja američkog drona, ali je posle nekoliko časova odustao i povukao naređenje, javlja "Njujork tajms".

Tramp je, kako navodi neimenovani zvaničnik upoznat sa situacijom, prvobitno odobrio nekoliko vazdušnih napada na radare i raketne sisteme.

Planirano je da se vazdušni napadi sprovedu u zoru, kako bi rizik po stanovništvo bio najniži, prenosi Rojters.

Zvaničnik je za "Njujork tajms" izjavio da su avioni bili u vazduhu, a brodovi na pozicijama, kada je došlo naređenje da se odustane od napada.

Kako se navodi, napad SAD bi bio odgovor na obaranje osmatračkog drona vrednog 130 miliona dolara. Kako je izgledalo obaranje drona, pogledajte u sledećem videu:

"Njujork tajms" dodaje da za sada nije jasno da li će napad na Iran biti, na kraju, izvršen.

ZABRANA LETA ZA AMERIČKE AVIONE IZNAD PERSIJSKOG I OMANSKOG ZALIVA

Federalna administracija za vazduhoplovstvo SAD (FAA) izdala je zabranu leta za američke avione iznad delova Persijskog i Omanskog zaliva zbog povećanih tenzija sa Iranom.

- Postoje povećane vojne aktivnosti i pojačane političke tenzije u regionu, koje predstavljaju rizik po operacije američke civilne avijacije -  saopšteno je iz FAA, prenosi AP.

Aviokompanija "Junajted erlajns" obustavila je letove iz Njuarka do Mumbajia zbog bezbednosne situacije u Iranu, gde je oboren jedan američki dron.

Iz kompanije poručuju da su izvršili "temeljnu bezbednosnu procenu" leta prema Indiji, koji prolazi i kroz iranski vazdušni prosor, i došli do zaključka da letove obustave.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • robi

    21. jun 2019 | 09:26

    budite realni..amerika sredi svaku zemlju osim rusiju..jedino im ona moze parirat!ovi svi drugi igraci su pre pre slabi pa cak i kina a kamoli iran..pa zamislite da ameri krenu na kinu..evo ga i japan i juzna korea i jos puno zemalja oko nje udri po kini..znaci amerika kad ratuje protiv nekog to ratuje cijeli svijet protiv te zemlje..ko cini ameriku(englezi..francuzi..talijani..irci..njemci..pa i rusi pa i srbi i hrvati madjari i sav svijet ukratko)

  • GALEB BIJELI- ANTE BAN

    21. jun 2019 | 10:17

    VELIKI MINUS za Trumpa! Kada se odluka DONESE I U NAPAD KRENE, - nema odlaganja! Ovo posebno stoga, što je očito da dron nije bio u IRANSKOME ZRAČNOM PROSTORU! Vjerujem da će Ameri uskoro poslati na istu poziciju novi dron, a u slučaju obaranja, slijedit će posljedice!

  • Nikolas

    21. jun 2019 | 09:11

    NAPAD NA IRAN CE IZAZVATI REAKCIJU IRANA I DRUGIH ZEMALJA SVETA JER ETO I INDIJA JE POSLALA SVOJU FLOTU U PERZIJSKI ZALIV I TO BI ZNACILO SIGURAN POCETAK 3 SVETSKOG NUKLEARNOG RATA!!! PROCUREO JE I PLAN SATANISTA IZ PENTAGONA KOJI KAZU DA CE BITI SPREMNI ZA NUKLEARNI RAT 2021 GODINE!!! SVET JE SVE BLIZI ARMAGEDONU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA