≫ 

Iran odbio 33 miliona sajber napada: Sumnja se na Amerikance, a iz Teherana stižu nove pretnje

Mediji su ranije pisali da je Tramp odobrio sajber-operaciju na kompjuterske sisteme Irana koji se koriste za lansiranje raketa

  • 0

Sajber-napadi protiv Irana, o čemu su u subotu pisali mediji, bili su neuspešni, napisao je na svojoj stranici na Tviteru iranski ministar za informaciono-komunikacione tehnologije Muhamed Džavad Azari Džahrumi.

Nijedan neprijateljski sajber-napad na Iran nije bio uspešan, piše AFP.

- Mediji pitaju o sajber-napadima na Iran. Napadi su bili neuspešni, iako su (njihovi organizatori) preduzeli velike napore - napisao je Džahrumi.

Prema rečima ministra, prošle godine je iranska strana uspela da odbije 33 miliona sajber-napada.

- Želim da naglasim da smo dugo vremena imali posla sa sajber-terorizmom - dodao je on.

Ranije su mediji pisali da je predsednik SAD Donald Tramp odobrio ofanzivnu sajber-operaciju na kompjuterske sisteme Irana koji se koriste za lansiranje raketa.

MOŽEMO DA OBORIMO JOŠ DRONOVA

Komandant iranske mornarice Hosein Hazadi zapretio je Sjednjenim Američkim Državama da je Teheran sposoban da obori i druge američke špijunske dronove, poput onog prošle nedelje.

Poluzvanična agencija Tasnim prenela je upozorenje admirala Hoseina Hazadija tokom sastanka sa grupom vojnih zvaničnika.

Hazadi je rekao da Iran može uvek da pruži "intenzivan odgovor i da neprijatelj to zna", prenosi AP.

Američki predsednik Donald Tramp prošle sedmice je naredio, pa otkazao vojni udar na Iran posle obaranja američkog drona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA