• 2

"Kralj kokaina" i šef italijanske mafije pobegao kroz krov zatvora u Montevideu

Nakon bega je opljačkao obližnju farmu

  • 2

Šef italijanske mafije i "kralj kokaina" Roko Morabito u bekstvu je nakon što je u nedelju 23. juna pobegao kroz krov zatvora u Montevideu u Urugvaju. U Montevideu je čekao izručenje Italiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja u ponedeljak popodne je saopštilo da je Morabito pobegao iz zatvora. Ministarstvo je objavilo i da je Morabito sa još trojicom zatvorenika opljačkao meštane sa obližnje farme nakon što su u nedelju uveče pobegli iz zatvora.

U saopštenju su podsetili da je Morabito uhapšen u Urugvaju 2017. godine, nakon decenija u bekstvu i da je čekao ekstradiciju zbog "međunarodne trgovine drogom". Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini delovao je ljutito i uznemireno zbog ove vesti.

- Policija ima dve obaveze, prvo da se rasvetli kako je pobegao, a onda ćemo nastaviti lov na Morabita, gde god da je - poručio je Salvini.

Morabito je bio jedan od najtraženijih begunaca iz Kalabrijske Ndrangete, koja je uz napuljsku Kamoru i sicilijansku mafiju jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Italiji i svetu. Takođe se smatraju i najvećim "uvoznicima" kokaina u Južnoj Americi. Morabito je nazvan kraljem kokaina i bio je tražen od 1994. godine, nakon što je uhvaćen da je platio 13 milijardi lira (osam miliona dolara) za uvoz tone droge. Uhapšen je u Urugvaju 2017. godine nakon što je 13 godina živeo u toj zemlji pod lažnim imenom, krijući se.

Urugvajsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Morabito živeo u luksuznoj vili u Punta del Esteu, odmaralištu, sa svojom urugvajskom ženom, sa kojom je živeo od 2004. godine.

(Telegraf.rs/www.dailymail.co.uk)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima