≫ 

Oglasio se Iran posle uvođenja novih sankcija: Rohani kaže da je Bela kuća "mentalno retardirana"

Kako navode u Teheranu, nove sankcije su uzaludne

  • 10

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je novi ukaz kojim se nakon obaranja američke bespilotne letelice prošle nedelje Iranu uvide dodatne sankcije. Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da ova odluka pokazuje koliko je američka administracija "očajna", a Bela kuća "mentalno retardirana".

Rohani je rekao da su sankcije koje je Amerika uvela protiv iranskog vrhovnog vođe Ajatolaha Alija Hamneija uzaludne jer on nema nikakvih sredstava u inostranstvu.

- Uvođenje beskorisnih sankcija prema vrhovnom vođi Humneiju i šefu iranske diplomatije Džavadu Zarifu je trajno zatvaranje puta diplomatiji - rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Abas Musavi.

Niz novih sancija koje su SAD uvele prema iranskim zvaničnicima dolazi nakon prošlonedeljnog indicenta u kom je iranska Revolucionarna garda oborila američki špijunski dron. SAD tvrde da je dron bio u međunarodnim, a ne u iranskim vodama.

Nakon incidenta, Tramp je naredio napad na Iran, međutim predomislio se 10 minuta pre udara, a razlog za to je, kako je rekao, što bi takav odgovor bio "nesrazmeran".

Pogledajte video: Amerikanci objavili snimak na kome se vidi kako je pogođen njihov dron

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA