Rusi tvrde: Američki dron je bio u iranskom vazdušnom prostoru

Iran je dron oborio prošle nedelje, a SAD su umalo reagovale oružanim napadom

  • 1

Rusija ima vojne obaveštajne podatke koji pokazuju da je američki dron bio u iranskom vazdušnom prostoru kada ga je Iran oborio prošle nedelje, izjavio je danas Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Patrušev je novinarima u Jerusalimu rekao i da je dokaz koji su predočile Sjedinjene Američke Države tvrdeći da Iran stoji iza napada na brodove u Omanskom zalivu bio lošeg kvaliteta i neprofesionalan, prenosi Rojters.

U Jerusalimu je danas održan trilateralan sastanak o Siriji na kojem su učestvovali Patrušev, savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džon Bolton i šef izraelske nacionalne bezbednosti Meir Ben-Šabat.

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je novi ukaz kojim se nakon obaranja američke bespilotne letelice prošle nedelje Iranu uvide dodatne sankcije. Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da ova odluka pokazuje koliko je američka administracija "očajna", a Bela kuća "mentalno retardirana".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    25. jun 2019 | 16:39

    Sta uopste oni tu traze to su spijunski dronovi treba ih odmah obarati, nego traze razlog da bi ih napali to ce im i poslednje biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA