≫ 

Bosanac uhapšen u Nemačkoj zbog masakra u Parizu 2015, već je hapšen nekoliko puta u BiH

U nizu terorističkih napada u Francuskoj u novembru 2015. ubijeno je više od 150 ljudi

  • 0

U Nemačkoj je uhapšen muškarac iz Bosne i Hercegovine zbog terorističkog napada u Parizu 2015. godine, javlja AFP.

Podsetimo, 2015. su u Parizu izvršeni teroristički napadi, među kojima je i masakr u Bataklanu u kojem je ubijeno više od 150 ljudi.

Tužilaštvo u Drezdenu je saopštilo da je u pitanju 39-godišnji osumnjičeni. Iako nemački zvaničnici nisu objavili njegov identitet, Faktor.ba prenosi pisanje nemačkih medija koji tvrde da je reč o Adisu Abazu.

On je prethodno u BiH hapšen u više policijskih akcija zbog organizovanog kriminala u vezi sa međunarodnim švercom oružja, ali i droge. Sud BiH ga je 2011. godine osudio na dve i po godine zatvora zbog krijumčarenja droge, oružja i vojne opreme.

Abaz je inače uhapšen u januaru ove godine zbog krijumčarenja oružja iz BiH prema Sloveniji, te dalje prema zemljama EU. Abazu je tada određen pritvor ali je brzo ukinut te su mu određene mjere zabrane.

Ovaj muškarac došao je u središte pažnje bezbednosnih službi u sklipu istrage koja nije imala veze sa terorističkim napadom u Parizu, ali se oktkrilo da je i sa tim povezan. Istraga je bila o dva državljanina BiH u Nemačkoj koja se povezuju sa trgovinom oružjem.

Navodi se da je uhapšen prošle nedelje i da je osumnjičen za veze sa napadima u Parizu.

AP prenosi da su za njim poternicu raspisale belgijske vlasti zbog pružanja podrške terorističkoj organizaciji.

Uhapšenom je određen pritvor do odluke o eventualnoj ekstradiciji.

- Belgijske vlasti objavile su evropsku poternicu za osumnjičenim za podržavanje terorističke organizacije povezane sa napadima u Parizu, uključujući i koncertnu dvoranu Bataklan - navodi se u saopštenju policije i tužilaštva u Drezdenu.

VIDEO: Liježom se prolama rafalna paljba

(Telegraf.rs/AFP/Tanjug/Faktor.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA