Tramp pozvao Kima da se rukuju na granici dveju Koreja, Pjongjang predlog nazvao "interesantnim"

Tramp iz Japana putuje u Južnu Koreju

  • 0

Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je u tvitu predsednika Severne Koreje Kim Džong Una da se "rukuju" u korejskoj demilitarizovanoj zoni, čime je predstojeću posetu Seulu učinio još dramatičnijom, piše CNN.

U subotu ujutru iz svoje hotelske sobe u Japanu, gde se nalazi na samitu G20, Tramp je tvitnuo kako je "otvoren za pozdrav na granici, ukoliko je Kim zainteresovan".

Ako predsednik Kim iz Severne Koreje vidi ovo, susreo bih se s njim na granici/demilitarizovanoj zoni samo da bih se rukovao s njim i rekao mu "zdravo" - napisao je Tramp.

Tokom razgovora sa novinarima, Tramp je rekao kako je pozvao na potencijalno rukovanje kako bi unapredio njihovo toplo prijateljstvo.

Severna Koreja je Trampov poziv o rukovanju na granici nazvala "veoma interesantnim predlogom".

- Mi to vidimo kao veoma zanimljivu sugestiju, ali nismo dobili zvanični predlog u tom pogledu - rekao je u saopštenju Čoe Son Hui, prvi potpredsednik za spoljne poslove Severne Koreje.

U saopštenju se dodaje da bi takav sastanak "poslužio kao još jedna značajna prilika za dalje produbljivanje ličnih odnosa između dva lidera i unapređenje bilateralnih odnosa".

Za sada još uvek nema zvaničnih potvrda o susretu dvojice lidera.

Predsednik Tramp nakon Japana putuju u Seul u Južnoj Koreji, gde bi trebao da stigne u subotu uveče. Nakon sastanka sa predsednikom Južne Koreje u nedelju, Tramp se vraća u Vašington.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA