• 0

"Pogledaj gde anđeo pokazuje" – Vatikan otvara grobnice zbog misterioznog slučaja

Misteriozni nestanak devojke dogodio se pre 36 godina

  • 0

Vatikan je najavio da će otvoriti dve grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke. Misteriozni trag poslat je devojčicinoj porodici u pismu prošle godine.

Emanuela Orlandi imala je 15 godina kada je nestala 1983. godine dok je išla na čas flaute u centru Rima.

Uprkos tome što policija smatra da je u pitanju klasičan slučaj kidnapovanja, slučaj je doveo do brojnih spekulacije o ulozi katoličke crkve u njemu i prikrivanju zločina od strane Vatikana.

Međutim, 35 godina nakon Emanuelinog nestanka, anonimna dojava dospela je na naslovne strane i ponovo probudila interesovanje javnosti.

Vatikan, andjeo, emanuela orlandi

Foto: Guliver/Christopher Furlong/Getty Images

Nepotpisano pismo sadržavalo je samo rečenicu: "Gledaj gde anđeo pokazuje", uz fotografiju mermerne statue anđela iznad grobnice u teutonskom groblju u Vatikanu, koje je rezervisano za crkvene velikodostojnike nemačkog i austrijskog porekla.

Uprkos tome što sve zvuči kao nešto iz "Da Vinčijevog koda", Emanuelina porodica iz očaja da bilo kakav trag dovede do istine, pokrenula je peticiju da Vatikan otvori grobnice.

Portparol Vatikana, Alesandro Đisoti, najavio je da će uslišiti molbu porodice i pomoći im da konačno skinu veo misterije.

Vatikan, andjeo, emanuela orlandi

Foto: Profimedia

Orlandijevi, njihovi advokati i članovi Svete stolice sastaće se 11. jula da svedoče otvaranju grobnica. Preliminarna istraga pokazala je da su grobnice otvarane barem jednom od kada su prvi put zapečaćene.

Pogledajte video: Nemi dečak iskulirao Papu, majka ga jurila po podijumu

(Telegraf.rs/RT/RTS)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima